نوشته شده توسط : gogos

19 بهمن 1358

در نخستین سالروز رژه باشكوه همافران نیروی هوایی در برابر 'امام‌خمینی'(ره)، روز 19 بهمن به عنوان 'روز نیروی هوایی' شناخته شد.

19 بهمن 1357

گروه كثیری از همافران و پرسنل نیروی هوایی در اقامتگاه 'امام خمینی'(ره) با انجام مراسم رژه نظامی همبستگی خود را با انقلاب، امام و مردم اعلام كردند.

19 بهمن 1357

كاركنان 11 وزارتخانه اعلام كردند كه فقط از دولت موقت منصوب امام اطاعت می كنند.

19 بهمن 1351

'هنری كیسینجر' وزیر خارجه آمریكا در راه بازگشت از سفر رسمی به مسكو برای سفری نیم ساعته، به تهران آمد.

19 بهمن 1349

'امام خمینی'(ره) با ارسال پیامی برای زائران خانه خدا، بر لزوم طرح مشكلات مسلمانان از جمله مساله فلسطین در مراسم حج تاكید فرمودند. در همین روز حجت‌الاسلام' محمدرضا ناصری' در جریان پخش اعلامیه‌های 'امام خمینی'(ره) در مكه مكرمه دستگیر و به مقامات ایرانی تحویل شد.

19 بهمن 1348

'حسن البكر' رییس جمهوری عراق، ایران را به تحركات نظامی در مرزهای مشترك دو كشور متهم كرد.

19 بهمن 1338

كرسی زبان فارسی در دانشگاه كالیفرنیا تشكیل شد. اینك دانشگاه كالیفرنیا با بیش از پنجاه هزار دانشجو و كتابخانه‌ای با دو میلیون عنوان كتاب دارای برنامه‌های شرق‌شناسی و درسهای ایران‌شناسی است.

19 بهمن 1323

استعفای 'آرتور میلسپو' رییس كل دارایی ایران مورد قبول دولت و مجلس شورای ملی واقع شد. وی 27 دی استعفا كرده بود.

19 بهمن 1321

' آرتور میلسپو' برای اداره امور مالی ایران وارد تهران شد. وی طی سالهای 1301 تا 1304 نیز جزو هیأت كارشناسان مالی آمریكا در ایران فعالیت كرده بود.

19 بهمن 1305

عده زیادی از قضات دادگاهها و مقامات عدلیه به دستور 'علی اكبر داور' وزیر جدید عدلیه بركنار شدند.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: آب , سفر , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا از بیروت، سید'حسن نصرالله' كه سه شنبه شب در مراسم جشن میلاد رسول گرامی اسلام حضرت محمد (ص) و گرامیداشت هفته وحدت در مجتمع سید الشهدا (ع) شهر جنوبی بیروت با حضور هزاران تن از شهروندان لبنانی سخن می گفت، پس از تبریك این مناسبت و اشاره به مصادف شدن هفته وحدت امسال با دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) توانست امتی را بنیان نهد كه تمدن آن تا به امروز زنده است و تا ابد باقی خواهد ماند.

وی با اشاره به اینكه معجزه پیامبر اكرم (ص)، قرآن كریم بود و هیچكس تاكنون نتوانسته كه آیه ای مانند آن بیاورد، تصریح كرد: تمامی دانشمندان اسلامی و اهل فكر و تمامی مردم باید در این زمان حقایق و اطلاعات اساسی را دریابند.

نصرالله گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران این طرح را به شكل چشم‌گیری به پیش راند چراكه در پروژه وحدت اسلامی لازم نیست كه تمامی مذاهب به شكل واحد درآیند.

** پول های كشورهای عربی ، صرف جنگ علیه ایران شد

دبیركل حزب الله لبنان با اشاره به اینكه جنگ هشت ساله علیه ایران از سوی آمریكا، اسراییل و حتی برخی از كشورهای عربی پولدار حمایت می‌شد، گفت: پول‌های كشورهای عربی به جای اینكه صرف كمك به مقاومت و آزادسازی فلسطین و قدس شود، در جنگ علیه ایران خرج شد.

وی افزود: امروز آمریكا و اسراییل مصلحتی برای همكاری با ملت های اسلامی منطقه ندارند، بلكه مصلحت آنها با ایجاد تفرقه و جدایی میان آنها تأمین می شود.

وی افزود: اشغالگران و استعمارگران و آنان كه خود را سرپرست مردم تلقی می كنند، بر اساس اصل 'تفرقه بینداز و حكومت كن' مصلحتی در ایحاد تقریب میان مذاهب اسلامی و همچنین ایجاد نزدیكی میان مردم ندارند.

دبیركل حزب الله در ادامه سخنان خود گفت: بر اساس طرح وحدت اسلامی، مسلمانان بدون چشم پوشی از اصول فكری و عقایدی خود در راستای تحقق اهداف و منافع بزرگ با هم همكاری می كنند.

سیدحسن نصرالله با اشاره به توطئه استكبار جهانی با هدف تحریك اهل سنت علیه ایران گفت: استبكار جهانی سعی می كند به سایرین القا كند كه ایران برای شیعه كردن جهان اهل سنت تلاش می كند.

دبیركل حزب الله با اشاره به شكست توطئه ها علیه ایران گفت: جنگ تحمیلی هشت ساله علیه ایران در نتیجه سرنگونی شاه ایران به عنوان سرسپرده آمریكا و اسراییل آغاز شد.

وی گفت: هنگامی كه آنها در جنگ علیه ایران شكست خوردند، طی شروع جنگ نرم با این كشور، به اشاعه شایعه گسترش شیعه توسط تهران روی آوردند.

دبیركل حزب الله لبنان سپس به مصادیق این شایعات برای تفرقه افكنی میان امت اسلامی اشاره كرده و با رد این شایعه كه ایران درصدد شیعه كردن مردم مصر است، ادامه داد: چگونه ممكن است كه ایران بخواهد مردم مصر را شیعه كند؛ اصلا مساله ای به نام گسترش شیعی وجود ندارد ولی متأسفانه برخی مسلمانان و مراجع اسلامی این شایعات را باور كردند .

** پشتیبانی ایران باعث پیروزی بر اسراییل شد

دبیركل حزب الله با قدردانی از حمایت های ایران از مقاومت گفت: در پیروزی جنگ 33 روزه سال 2006 علیه اسرائیل بدون پشتیبانی ایران موفق نمی شدیم و سوریه نیز نقش مهم و بزرگی در این پیروزی داشت.

وی در ادامه گفت: برخی حالات استثنایی وجود دارد كه افراد به میل خود به سوی مذاهب تسنن و تشیع متمایل می شوند اما هیچ چیزی به نام طرح گسترش تشیع یا تسنن وجود ندارد.

وی با تاكید بر اینكه در سالروز میلاد پیامبر اكرم (ص) ما شیعیان كه پیرو امام جعفر صادق(ع) هستیم، ایمان داریم كه پیروان دیگر مذاهب اسلامی، مسلمانند و آنچه كه ما داریم متعلق به آنها نیز بوده و هیچ یك از ما قصد اجرای پروژه تبلیغ و دعوت به تشیع ندارد، افزود: ما در پایگاه های خود بسیاری از جوانان فلسطینی را آموزش می دهیم، بدون اینكه هیچ یك از آنها وارد مسایل فرهنگی و عقیدتی با كسی شوند.

سید نصرالله با اشاره به اینكه ما به عنوان جنبش اسلامی، زمانی كه در خصوص همكاری ملی میان مسیحیان و مسلمانان زیر سایه یك دولت واحد سخن می گوییم، این دعوت ما از مسایل سیاسی و مذهبی سرچشمه نگرفته است، تصریح كرد: برخی افراد در لبنان حضور دارند كه برای‌ آنها مهم است كه میان مسلمانان و مسیحیان و میان اهل تشیع و تسنن فتنه انگیزی كنند.

وی با اشاره به اینكه در گذشته بعضی افراد از جمله شخص من از مساله دولتی اسلامی در لبنان سخن به میان آوردند، افزود: پس از آن وارد مسایلی در صحنه لبنان شدیم كه نظر و دیدگاهمان در خصوص منافع كشور و مردم تغییر یافت.

دبیركل حزب الله لبنان با تاكید بر سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از مقاومت در جنگ 33 روزه لبنان و 22 روزه غزه و اینكه حزب الله تمامی اشكال پشتیبانی معنوی، سیاسی و مالی از ایران از سال 1982 (تاریخ تاسیس حزب الله) دریافت كرده، اظهار داشت: این پشتیبانی باعث افتخار جمهوری اسلامی ایران است چرا كه مقاومت مهم ترین و آشكار ترین پیروزی عربی را علیه دشمن خود (اسراییل) محقق ساخت و اگر پشتیبانی ایران وجود نداشت، این پیروزی محقق نمی شد و ما به این دلیل از پشتیبانی آنها متشكریم.

وی خاطر نشان كرد: مشكل آمریكا در منطقه اسراییل و نفت است به این معنی كه به كشورهای منطقه می گویند كه نفت خود را به ما دهید و كاری به كار اسراییل نداشته باشید.

سید نصرالله با تاكید بر اینكه در خصوص مسایل مادی و مالی غرب و آمریكا این گونه تبلیغ می كنند كه حزب الله اموال خود را از موسساتی به دست می آورد كه تجارت مواد مخدر انجام می دهند افزود: حزب الله هیچ گونه پروژه تجاری در داخل و خارج لبنان ندارد و به خرید و فروش مواد مخدر، پولشویی و حتی تجارت دست نمی زند؛ حزب الله حتی از طرح های حمایت از مقاومت كه تنها به وسیله پول سعی دارند از ما حمایت كنند، استفاده نمی كند.

** ایران هیچ چیزی را به ما دیكته نمی كند

دبیركل حزب الله لبنان با اشاره به اینكه ایران چیزی را به ما دیكته نمی كند، افزود: اگر تاسیسات هسته ای ایران مورد هدف قرار بگیرد، ایران در آن روز چشم داشتی از حزب الله ندارد ولی ما باید فكر كنیم در صورت پاسخ به كمك های تهران چه كاری باید انجام بدهیم.

سید 'حسن نصرالله ' تاكید كرد: مسئولان ایران به دلیل ایستادگی‌شان در كنار مسئله فلسطین و لبنان سختی‌های بسیار بزرگی را متحمل می‌شوند .

وی با اشاره به سخنان هفته گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی تأكید كرد: آیت الله خامنه ای به وضوح درباره كمك های جمهوری اسلامی ایران به جنبش های مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین صحبت كردند .

وی در ادامه گفت: ایران هیچگونه چشمداشتی مقابل این حمایت ها ندارد و تنها وظیفه شرعی خود را انجام می دهد.

دبیركل حزب الله تأكید كرد: بالاترین مقام جمهوری اسلامی ایران برای اولین بار درباره كمك های ایران به مقاومت و جنبش های مقاومت اسلامی اینگونه به صراحت صحبت می كنند و من طبق این بیانات، به حل بسیاری از موارد مطرح شده در این زمینه خواهم پرداخت.

سیدنصرالله با اشاره به كمك های همه جانبه ایران به حزب الله ادامه داد: ایران بر طبق آیه شریفه 'انما نطعمكم لوجه الله لانرید منكم جزاء و لا شكورا' به ما كمك می كند و در مقابل هیچ خواسته ای از ما ندارد.

دبیركل حزب الله با تاكید بر اینكه 'هر كس از دوستان و مخالفان ما در لبنان و در تمام جهان دلیلی دارد كه حزب الله به نفع جمهوری اسلامی ایران گامی بر داشته است، لطف كند و به ما نیز خبر بدهد'، افزود: مطمئنا ایران هیچ چیزی به ما دیكته نمی كند و این موضوع را می توانید از تمامی جنبش های مقاومتی كه از طرف تهران پشتیبانی می شوند، بپرسید.

وی افزود: برخی از شبكه های خبری كشورهای عربی خبر می دهند كه حزب الله منطقه زبدانی سوریه را با موشك كاتیوشا مورد هدف قرار داده و این درست شبیه خبرهایی است كه برخی از رسانه های عربی در مورد حوادث جاری در سوریه گزارش می دهند.

سیدنصرالله با اشاره به شایعه نقش حزب الله در ساماندهی راهپیمایی های حامیان بشار اسد در سوریه گفت: چگونه ممكن است این همه لبنانی حامی حزب الله وارد سوریه شوند و كسی در مرز متوجه حركت آنها نشود.

دبیركل حزب الله ادامه داد: این حجم گسترده از تبلیغات عربی در راستای تحقق اهداف از پیش تعیین شده با استفاده از تمامی راههای قانونی یا غیرقانونی در سوریه صورت می گیرد.

سید حسن نصرالله با اشاره به اینكه ما باید بیشتر به دیدگاههای كلی در مورد سوریه توجه كنیم و با عنایت به نقاط مثبت و منفی، نقاط استراتژیك مهم را در مورد سوریه بررسی كنیم، گفت: ارتش سوریه همچنان در كنار دولت سوریه قرار دارد و اكثر مردم نیز در كنار این نظام قرار دارند.

سید حسن نصرالله با اشاره به وجود گروههای مخالف نظام سوریه افزود: در سوریه گروههای مخالف نظام وجود دارند؛ برخی از این گروهها سیاسی هستند و برخی مسلح و مناطقی زیادی از سوریه نیز در آرامش به سر می برند.

وی با اشاره به موضع رژیم صهیونیستی نسبت به اوضاع جاری سوریه گفت: در اسراییل نسبت به سقوط نظام بشار اسد توافق نظر وجود دارد و در عین حال آمریكا و كشورهای غربی و عربی تصمیم به سقوط نظام سوریه گرفته اند.

دبیركل حزب الله لبنان با اشاره به اینكه كسانی كه روی آمریكا حساب باز كرده اند، سخت در اشتباه هستند، تاكید كرد كه تلاش های غرب برای ایجاد جنگ داخلی در سوریه نتیجه نخواهد داد.

سید نصرالله با اشاره به اینكه برخی رهبران كشورهای اسلامی به دلیل شرایط سیاسی در كشورهایشان موضعی روشن درخصوص مسایل بزرگ منطقه ای اتخاذ نمی كنند، اظهار داشت: این درست نیست كه اتفاقاتی كه در سوریه در حال رخ دادن است، جنگ طایفه ای قلمداد شود؛ حتی اگر برخی سعی داشته باشند كه جنگی داخلی در این كشور به راه بیندازند.

وی با اشاره به اینكه بهتر است از سوریه خواسته شود كه به گفت وگو بپردازد و هیچگونه پیش شرطی به این منظور وضع نشود، ادامه داد: ما خواهان این هستیم كه دولت لبنان به فعالیت های خود ادامه دهد و تماس هایی در جریان است كه به یاری خدا این مشكل كنونی حل شود.

دبیركل حزب الله گفت: امروز و به مناسبت سالروز ولادت پیامبر (ص) به شما می‌گویم ما مسلمان شیعه علی ابن ابی طالب (ع) و پیرو مذهب حضرت جعفر بن محمد صادق (ع) بوده و ایمان داریم كه دیگر پیروان مذاهب اسلامی همه مانند ما مسلمان هستند و هر مسلمان بالطبع دارای آزادی كامل برای تبعیت و پیروی از هر آیینی است كه خواهان آن است.

وی با تاكید بر اینكه طرح شیعه كردن سنی ها از سوی ایران ، توطئه غرب و دروغ محض است ، گفت : همانگونه كه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای فرمودند، هیچ طرح و برنامه‌ای برای دعوت كسی به تشیع و شیعه كردن سنی‌ها وجود ندارد.

سید حسن نصرالله گفت: برخی با استفاده از مواضع ما در سالهای 1982 و1983 میلادی درباره تشكیل دولت اسلامی در لبنان، خواهان ایجاد تحریك مردم علیه ما هستند.

وی در پایان گفت: تشكیل دولتی جدید در لبنان در دستور كار نخواهد بود و اكنون وقت ساقط كردن دولت ها نیست.

1592

خاور**1030



:: برچسب‌ها: جشنواره , خانه , بچه ها ,
:: بازدید از این مطلب : 286
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

' غلامرضا رازقی ' سه شنبه شب در حاشیه مراسم بهره برداری از نخستین مركز غیر دولتی تكثیر ماهیان خاویاری در ساری به خبرنگار ایرنا گفت: رویكرد اصلی شیلات ایران احیا و بازسازی ذخایر آبزیان دریای خزر است.

وی افزود: به نظر می رسد در صورت برنامه ریزی مشترك برای ایجاد شرایط احیاء و بازسازی دریای خزر، هر پنج كشور حاشیه دریای خزر بتوانند به رشد مناسبی در برداشت خاویار برسند.

وی به طرح های تولید پرورش ماهیان خاویاری در ایران اشاره كرد و گفت: چندین طرح پرورش این نوع ماهیان و حتی طرح پرورش ماهی خاویاری در قفس های دریایی را برنامه ریزی و اجرایی كرده ایم.

رازقی زمینه سرمایه گذاری در تولید ماهیان خاویاری را مهیا دانست و گفت: امسال حدود 500كیلو گرم خاویار پرورشی در كشور تولید و بخشی از آن نخستین بار به كشورهای اروپایی صادر شد.

رییس سازمان شیلات ایران سیاست و رویكرد حمایت شیلات از آبزی پروری را شامل ارایه خدمات فنی و مشاوره ای و تسهیلات عنوان كرد و گفت: در سال گذشته حدود 250 هزار تن انواع آبزی در كشور تولید شد كه تا پایان برنامه پنجم توسعه این مقدار به یك میلیون تن خواهد رسید.

وی راه اندازی نخستین مركز تكثیر ماهیان خاویاری در مازندران را افتخاری برای شیلات كشور دانست و گفت: حمایت استاندار مازندران از توسعه طرح های شیلاتی قابل تقدیر است.

مازندران سالانه حدود 80 هزار تن انواع ماهیان تولید می كند.

در هفتمین روز از دهه مبارك فجر نخستین مركز غیر دولتی تكثیر ماهیان خاویاری با 40 میلیارد ریال و با اشتغال زایی برای 27 نفر در ساری افتتاح شد.ك/3

2585/402/



:: برچسب‌ها: خام ,
:: بازدید از این مطلب : 325
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا ،آنان سه شنبه شب در همایش تجلیل از خانواده های شهدای فناوری صلح آمیز هسته ای در مشهد افزودند: دشمنان با ترور دانشمندان هسته ای ماهیت استكباری خود را بیش از پیش نشان می دهند و با این سیاستهای خصمانه عزم كشورمان در فعالیت های یاد شده مصمم تر می شود.

پدر شهید 'مصطفی احمدی روشن' ضمن بیان خاطراتی از فرزند شهیدش گفت: ترور دانشمندان هسته ای كشورمان نشانه روشنی از حماقت و ناتوانی دشمنان در مقابل توسعه علم و فناوری ایران اسلامی است.

'رحیم احمدی روشن' گفت: استكبار جهانی و معاندان قسم خورده فكر می كنند با ترور این دانشمندان می توانند مانعی برابر فعالیتهای صلح آمیز هسته ای كشورمان ایجاد كنند ولی باید بدانند با ترور شهیدانی مانند احمدی روشن و سایر دانشمندان هسته ای تعداد زیادی راه آنان را ادامه می دهند و نمی گذارند این مسیر پر بار متوقف شود.

'صدیقه سالاریان' مادر شهید احمدی روشن نیز گفت: این شهید ایمان و اعتقادی راسخ داشت و به آنچه اعتقاد داشت عمل می كرد و همیشه به جای حرف زدن به فكر عمل كردن و تلاش برای ساختن كشور و عزتمندی نظام بود.

همسر شهید دكتر علی محمدی یكی دیگر از دانشمدان هسته ای كشورمان نیز گفت: این شهید اسطوره تلاش و كار و خدمت بود و هرگز از كار و تلاش از جمله در زمینه های عملی و فناوری خسته نمی شد.

'منصوره كرمی' افزود: من به 27 سال زندگی با این شهید افتخار می كنم و این مایه افتخار برای من است كه همسرم در راه اعتلا و توسعه فناوری كشورمان به شهادت رسیده است.ك/2

7490/659



:: برچسب‌ها: دختر ,
:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

امیر قلعه نویی سه شنبه شب در مصاحبه مطبوعاتی قبل از بازی به خبرنگاران اظهار كرد: امیدوارم در بازی فردا با ارایه یك بازی تماشاگرپسند بتوانیم نتیجه خوبی بگیریم و به شرایط آرمانی قبل از بازی با استقلال تهران برگردیم.

وی اضافه كرد: البته هر بازی شرایط خود را دارد اما در بازی با استقلال تنها بحث از دست رفتن سه امتیاز نبود و این موضوع بازیكنان را از نظر روحی روانی دچار مشكل كرد و خروج از آن زمان بر خواهد بود.

وی گفت: در بازی با نفت در هفته گذشته، بازیكنان تا حدودی به شرایط عادی خود برگشتند و با اینكه چند مهره كلیدی در اختیار تیم نبود اما بازی قابل قبولی از سوی بازیكنان ارایه شد.

قلعه نویی اظهار كرد: برای رسیدن به شرایط آرمانی نیاز به زمان داریم و امیدوارم پس از بازی با صنعت نفت و كسب سه امتیاز آن بتوانیم دوباره شرایط آرمانی را در تیم داشته باشیم.

وی در خصوص تیم صنعت نفت و توانایی های این تیم گفت: حریف این هفته تراكتورسازی یكی از تیم های خوب ایران است و با سرمربی كاربلد خود كه كار هجومی را در دستور كار دارد توانایی ارایه یك بازی پایاپای مقابل تراكتورسازی را داراست.

وی همچنین در خصوص برخی مصاحبه ها از سوی سرمربی استقلال علیه وی، اظهار كرد: احترام خاصی برای هواداران استقلال دارم و اعتنایی به صحبت های برخی افراد نمی كنم اما پس از بازی روز جمعه این تیم با ذوب آهن حرف هایی دارم كه خواهم زد.

تراكتورسازی و صنعت نفت از هفته بیست و پنجم رقابت های لیگ برتر ساعت 15.30 فردا در ورزشگاه یادگار امام تبریز به مصاف هم می روند.

7233/587/



:: برچسب‌ها: پاییز , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا از مالزی، 'مهدی ناظم الرعایا' روز چهارشنبه در مقاله ای كه در پایگاه خبری - تحلیلی بسوی آینده مالزی منتشر شده، آورده است: تحریم نفت ایران به حوزه یورو در رقابت با دلار آسیب خواهد زد. ایران نیز به اتحادیه اروپا هشدار داده است كه این تحریم ها بیشتر به ضرر اقتصاد خود اروپایی ها تمام خواهد شد.

این پژوهشگر ایرانی می افزاید: آمریكا و انگلیس در پشت اتهام برنامه هسته ای ایران پنهان شده اند و با تحریم نفت ایران بدنبال اهداف خود هستند.

وی با تاكید بر اینكه اتحادیه اروپا هم اكنون تنها خریدار 18 درصد از نفت ایران است، تاكید كرد: چین، هند و تركیه به همراه ژاپن و كره جنوبی خریداران اصلی نفت ایران هستند. ایران به راحتی می تواند برای 18 درصد نفت صادراتی خود مشتریان جدیدی پیدا كند.

ناظم الرعایا تاكید كرد: چین و هند هم اكنون آماده اند تا با توجه به نیاز روزافزون خود به انرژی درخواست خرید خود را از ایران افزایش دهند.

این پژوهشگر مركز مطالعات جهانی شدن كانادا در ادامه می نویسد: ایران همواره اعلام كرده است كه به دنبال جنگ نیست و قصد ندارد تا دشمنی خود را با اروپا و آمریكا افزایش دهد. ایران اعلام كرده است كه در شرایط مقابله به مثل با تهدیدات غرب به كشتی ها اجازه تردد از آب های ساحلی خود را در تنگه هرمز نخواهد داد. این بدان معنی است كه كشتی ها تنها می توانند از سمت كشور عمان عبور كنند كه به علت باریك بودن این مسیر تردد ناوگان های نفتی با مشكل روبرو خواهند شد.

وی می افزاید: ایران بخشی از مبادلات پولی خود با كشورهای دیگر را از دلار به ارزهای رایج در دیگر كشورها تبدیل كرده است تا وابستگی خود را به دلار در این جنگ اقتصادی با غرب كاهش دهد.

ایران كه زمانی تصمیم گرفته بود تجارت نفت خود را از دلار به یورو تبدیل كند، می توانست به قدرت گرفتن یورو در رقابت با دلار كمك شایانی كند. اما اكنون تهران در پی افزایش دشمنی اروپایی ها وابستگی خود به یورو را نیز كاهش داده است كه این امر می تواند بیشتر به ضرر یورو باشد.

این پژوهشگر ایرانی تاكید می كند: اروپایی ها در شرایطی كه می توانستند از این فرصت برای تقویت یورو در بازارهای جهانی در برابر دلار بهره مند شوند با این اقدام خود بر علیه صنعت نفت ایران این فرصت را از دست دادند. ممكن است این بخشی از طراحی آمریكایی ها برای حفظ جایگاه دلار و تضعیف یورو و در نهایت اقتصاد اتحادیه اروپا باشد. پایان صادرات نفت ایران به اروپا و كاهش ارزش یورو می تواند به نفع دلار آمریكا تمام شود. آنچه اروپایی ها انجام می دهند تضعیف خود به دست خودشان است و واگذار كردن عرصه رقابت به دلار آمریكاست.

وی با تاكید بر اینكه تحریم نفت ایران افزایش قیمت ها را در بازارهای جهانی به دنبال خواهد داشت، می نویسد: خرید نفت گران تر بازهم به ضرر حوزه یورو در برابر دلار تمام خواهد شد.

اما هیاهوی كنونی برای تحریم و انزوای ایران مشتریان چندانی در دنیا پیدا نخواهد كرد. بسیاری از كشورها از آسیا گرفته تا آمریكای لاتین با این تحریم ها مخالفت كرده اند. آمریكا دیگر جز سلاح تهدید و ترساندن ابزار دیگری ندارد و بیشترین قدرت آن در جنگ روانی است كه به راه می اندازد. چنانچه ایران بتواند در این جنگ روانی و موج جدید تحریم ها مقاومت كند ، ضربه ای مهلك به جایگاه بین المللی آمریكا وارد خواهد شد.

1592

آساق**335



:: برچسب‌ها: فرمت مربع , نیویورک , اقیانوس ,
:: بازدید از این مطلب : 308
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، 'امیل بوك' نخست وزیر سابق رومانی روز گذشته در پی اعتراض مردم از سمت خود استعفا كرد.

امیل بوك در یك نشست ویژه كابینه دولت گفت كه برای آرام كردن جو سیاسی و اجتماعی كشور و برقراری ثبات اقتصادی از سمت خود كناره می گیرد.

دفتر ریاست جمهوری رومانی در بیانیه ای به نقل از باسسكو می نویسد: اونگورنا بعنوان نخست وزیر جدید تعیین می شود.

باسسكو در این بیانیه خاطرنشان ساخت كه در ماه دسامبر سال 2011میلادی با اونگورنا درباره تشكیل یك دولت احتمالی جدید گفت وگو كرده بود.

رییس جمهوری رومانی با این اقدام خود در حقیقت با درخواست احزاب مخالف دولت برای برگزاری یك انتخابات جدید مخالفت كرده و معتقد است كه این دولت موقت باید تا 5ماه دیگر یعنی زمان انتخابات دوره ای مجلس ، بر سر قدرت بماند.

اونگورنا در سخنان كوتاهی پس از انتخابش در سمت نخست وزیری گفت كه ثبات سیاسی و اقتصادی یكی از مهمترین اهداف وی می باشد.

اونگورنا وعده داد كه اصلاحات را همچنان ادامه داده و منافع كشورش را دنبال كند.

اروپام//2270**1344** 3404



:: برچسب‌ها: لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، 'مصطفی دنیزلی' سه شنبه شب پس از شكست 3 بر 2 تیم پرسپولیس تهران مقابل فجر شهید سپاسی شیراز در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد: پس از بازی های حساس، بازیكنان از نظر بدنی دچار افت می شوند كه پرسپولیس در دیدار امروز مقابل تیم دونده فجر سپاسی با این نقیصه روبرو شد و نتوانست امتیازی از این دیدار خانگی به دست آورد.

دنیزلی ادامه داد: تیمی كه نتواند از فرصت های گلزنی خود به خوبی استفاده كند، همیشه بازنده خواهد بود و معتقدم ما پس از رسیدن به گل تساوی، توانایی رسیدن به گل های دیگر را داشتیم اما مهاجمان پرسپولیس چند فرصت ایده آل را از دست دادند تا با شكست زمین را ترك كنیم.

سرمربی تیم پرسپولیس، یكی دیگر از دلایل شكست سرخ پوشان را فرصت دادن به هافبك های حریف برای شوت زنی دانست و گفت: فجری ها با ارایه یك بازی بسته موقعیت های گلزنی چندانی را پشت محوطه جریمه خود به ما ندادند تا بازیكنان پرسپولیس بتوانند دروازه حریف را تهدید كنند اما در مقابل این مساله شكل نگرفت.

دنیزلی در مورد ضعف 'حسین هوشیار' دروازه بان تیم خود گفت: هوشیار یكی از روزهای بد خود را پشت سر گذاشت اما دلیل اصلی گل هایی كه دریافت كردیم، اجازه دادن مدافعان تیم پرسپولیس به بازیكنان حریف برای شوت زنی بود.

وی در خصوص فراز و نشیب های تیم پرسپولیس در هفته های اخیر عنوان كرد: باید در تیم ثبات ایجاد كنیم تا نتایج لازم را به دست آوریم و به جمع مدعیان لیگ برتر نزدیك شویم.

دنیزلی خاطرنشان كرد: در حال حاضر، فشردگی مسابقات این اجازه را به ما نمی دهد تا تاكتیك های خود را در زمین پیاده كنیم و حتی به چند بازیكن استراحت دادیم تا به آمادگی لازم دست یابند.

دنیزلی در مورد عمكرد مربی دروازه بان های تیم پرسپولیس عنوان كرد: مربی دروازه بانان كار خود را به خوبی دنبال می كند اما باید این مشكل را برطرف كنیم.

3783 / 1589



:: برچسب‌ها: سیاه , نیکون ,
:: بازدید از این مطلب : 316
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

- جمعی از پرسنل نیروی هوایی با انجام رژه و خواندن سرود در مقابل حضرت امام(ره)، با حركت اسلامی مردم ایران و رهبری نهضت اعلام همبستگی كردند. این مهمترین واقعه این روز بود كه نشان از سقوط رژیم شاهنشاهی داشت.

- ستاد ارتش، عكس روزنامه كیهان مبنی بر رژه افسران نیروی هوایی در مقابل حضرت امام (ره)را تكذیب كرد.

- خبرگزاری پارس (جمهوری اسلامی- ایرنا) در حمایت از حركت انقلابی مردم مبارز ایران در یك اطلاعیه كه توسط هیات موسس كانون كاركنان آن صادر شده بود، اعلام كرد بدلیل تحریف خبرها توسط رادیو تلویزیون و برای نشان دادن اعتراض خود به این شیوه خبررسانی، از ارسال تلكس های خبری به این سازمان خودداری و رادیو تلویزیون را تحریم خبری می كند.

- كاركنان 11 وزارتخانه اعلام كردند كه فقط با دولت منصوب امام (ره) همكاری می كنند.

- طرفداران رژیم پهلوی، اماكن مختلف شهر خوی را به آتش كشیدند.

- در تهران شماری از هواداران رژیم كه به طرفداری قانون اساسی تجمع كرده بودند، با انقلابیون به زد و خورد پرداختند.

- بزرگ ترین راهپیمایی در سراسر كشور، برگزار شد و میلیونها نفر به دولت موقت، آری گفتند.

- امام خمینی(ره) طی نطق كوتاهی كه از شبكه تلویزیونی كاركنان اعتصابی رادیو و تلویزیون بطور مستقیم پخش ‌شد ضمن آرزوی موفقیت برای كاركنان رسانه‌های جمعی فرمودند: 'دستگاه‌هایی در این قسمت بوده و هست كه بایستی در خدمت مردم می‌بودند. ولی رژیم غاصب از آنها در راه هدف‌های نامشروع استفاده كرده است. '

- در درگیری‌ های شهر گرگان، پنج نفر كشته و 11 نفر مجروح شدند.

- خانواده افسران بازداشتی نیروی هوایی، همچنان با ادامه تحصن، تهدید به اعتصاب غذا كردند.

- شریف امامی كه از طرف دادستانی ممنوع‌الخروج شده بود، از كشور گریخت.

- روزنامه ها از قول رادیو لندن در این روز خبر از انجام مذاكرات بازرگان با بختیار و ارتش می دهند این در حالی است كه بختیار اعلام كرده است:' در برابر آیت الله و بازرگان مقاومت می كنم.'

- بختیار اعلام كرد: اگر انتخابات در شرایط آزاد و آرام برگزار شود، نتیجه رفراندم مخالفان را می پذیرم!

- امام خمینی در دیدار جمعی از قضات و وكلای دادگستری در مدرسه علوی ضمن اشاره به وضع نابسامان قوه قضاییه در گذشته گفتند: در آینده كلیه فاسدان و كسانیكه از بیت‌المال مردم سوء استفاده كرده در دادگستری محاكمه خواهند شد و در رأس این اشخاص شاه قرار دارد. ما از كشوری كه شاه در آنجا به سر می‌برد خواهیم خواست او را تحویل دهد تا محاكمه و مجازات شود . اما اگر آنها از استرداد وی خودداری كردند در دادگستری او را غیابا محاكمه كرده و پس از محكومیت اموال او را ضبط خواهیم كرد.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: روز تعطیل ,
:: بازدید از این مطلب : 407
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

ده ها هزار نفر از مخالفان بحرینی از روز پانزدهم بهمن ماه به روستای 'المقشع' در حاشیه 'منامه' پایتخت این كشور، رفته اند تا در اعتراض به سركوب های یك سال اخیر حكومت آل خلیفه تحصنی یك هفته ای برگزار كنند.

به گزارش پانزدهم بهمن ماه خبرگزاری انگلیسی 'رویترز'، 'آیات القرمزی' شاعر معروف بحرینی كه به علت سرودن شعری علیه پادشاه این كشور، سال گذشته در میدان مروارید (لؤلؤ) بازداشت شده بود، گفت: این تجمع فقط تجربه ای برای بازگشت است و تحصن بزودی به میدان لؤلؤ منتقل می‌شود.

میدان لؤلؤ مركز اعتراض مخالفان بحرینی بویژه از بیست و پنجم بهمن ماه سال گذشته بود كه پس از ورود نیروهای نظامی كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس موسوم به 'سپر جزیره' در بیست و سوم اسفندماه 1389، با خاك یكسان شد. با این حال، معترضان بحرینی هنوز نیم نگاهی به نقش نمادین این میدان دارند و به همین سبب اندیشه بازگشت به این مكان را در سر می پرورانند.

جمعیت الوفاق بحرین به عنوان اصلی ترین گروه مخالف دولت و بزرگ ترین تشكل شیعی در كشوری كه 70 درصد جمعیت آن را شیعیان تشكیل می دهند، در این تحصن نقش اساسی دارند.

به گزارش پانزدهم بهمن ماه شبكه تلویزیونی العالم، 'شیخ علی سلمان' دبیركل جمعیت الوفاق، در جمع تحصن كنندگان گفت: ما با دیكتاتوری و دیكتاتورها مخالف هستیم، اعتراض های ما متوجه فاسدانی است كه اموال ما و آرزوهای ما را به سرقت بردند.

اشاره وی به تسلط آل خلیفه بر بیش از 80 درصد زمین های بحرین و 90 درصد مشاغل دولتی و مدیریتی كشور است كه اعتراض اكثریت شیعه بحرین را نسبت به اعمال تبعیض در پی داشته است.

در این میان بسیاری از معترضان و رهبران مخالف همچون 'مهدی ابودیپ' رییس جمعیت معلمان بحرینی، طی ماه های گذشته، به زندان افتاده یا از محل كار خود اخراج شده اند.

تجمع كنندگان در میدان 'الحریه' روستای المقشع، امروز بر ضرورت آزادی فوری مهدی ابودیب تاكید كردند.

'مطر ابراهیم مطر' عضو جمعیت وفاق و نماینده پیشین مجلس گفت: پرونده استاد ابودیب بیانگر وضعیت سیاسی حاكم بر كشور است؛ این در حالی است كه برای فرار از اتهام ها ادعا می شود مشكل بحرین طایفه ای و فرقه ای است.

وی افزود: گزارش بسیونی ثابت كرد همه آنچه كه برخی رسانه ها درباره حوادث بحرین نقل كرده اند، واقعیت دارد.

دوم آذرماه آخرین گزارش 500 صفحه ای 'شریف بسیونی' رییس كمیسیون مستقل تحقیقات بحرین، درباره چگونگی برخورد رژیم آل‌خلیفه با معترضان طی دو ماه بهمن و اسفند 1389 به 'شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه' پادشاه كشور، تحویل داده شد.

به گزارش دوم آذرماه خبرگزاری فرانسه، كمیسیون مستقل تحقیقات بحرین استفاده نیروهای نظامی بحرین برای سركوب شیعیان این كشور را غیرقابل توجیه اعلام و آن را محكوم كرد.

مواردی از شكنجه و اعتراف‌گیری همراه با اعمال خشونت در زندان‌های رژیم آل خلیفه نیز گزارش شد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، در این گزارش تصریح شده است طی دو ماه ابتدای اعتراض ها، 35 نفر از جمله پنج نیروی امنیتی كشته شدند و پنج نفر نیز بر اثر اعمال شكنجه جان باختند.

البته در همان روز، گزارش كمیته دفاع از حقوق بشر بحرین به رسانه های خبری فرستاده شد كه بر اساس اسناد آن، از آغاز تظاهرات مردمی در این كشور دست‌كم 45 مسجد و حسینه از سوی نظام بحرین تخریب شده و بسیاری از دستگیرشدگان در زندان‌ها زیر شكنجه جان باخته‌اند.

در گزارش كمیته حقوق بشر بحرین تاكید شده است: ارتش این كشور با اعطای تابعیت به ابتاع خارجی از آنان برای سركوب تظاهرات مردم بحرین استفاده می‌كند.

همچنین این گزارش انتقادهایی صریح را متوجه كشورهای مداخله‌كننده در امور بحرین از جمله عربستان و آمریكا كرده است.

جنبش 'انقلاب چهاردهم فوریه بحرین' نیز كه جوانان فعال در اعتراض های یك سال گذشته را در برمی گیرد، نیز در میدان الحریه حضوری پررنگ دارد.

این جنبش طی بیانیه ای، بازداشت و شكنجه 'شیخ عبدالعظیم المهتدی البحرانی' روحانی شیعی، را محكوم و اعلام كرد وی پس از اعتصاب غذا در اعتراض به شكنجه خود از آوریل گذشته تاكنون، به بیمارستان منتقل شده است.

این، در حالی است كه به گزارش نهم بهمن ماه خبرگزاری فرانسه، 'محمد المسقطی' رییس جمعیت جوانان بحرین در زمینه حقوق بشر، خبر از اعتصاب غذای 14 فعال حقوق بشر و رهبران مخالف زندانی در بند آل خلیفه' داد.

وی یك روز بعد به العالم نیز گفت: عناصر رژیم آل خلیفه در آستانه فرا رسیدن سالگرد انقلاب چهاردهم فوریه، اقدام های امنیتی، بازداشت های روزانه و شبانه و بازرسی خانه ها را بویژه در منطقه 'بنی جمره' تشدید كرده اند.

به گفته او، تعداد اعتصاب كنندگان تا دوازدهم بهمن ماه به 150 زندانی رسید.

البته المسقطی همان روز به خبرگزاری فرانسه گفت: پلیس ضدشورش به طرف بازداشتی های اعتصاب كننده در یكی از سلول ها گاز اشك آور شلیك كرده است.

'یاسر الماحوزی' عضو جمعیت عمل اسلامی بحرین، نیز در گفت و گو با العالم با اشاره به خبر دیدار نزدیك به انجام شریف بسیونی رییس كمیته تحقیق و كمیساریای حقوق بشر و اعزام هیات آمریكایی به منامه گفت: همه این اخبار بیانگر آن است كه رژیم آل خلیفه زیر فشار است و هر حركت مردم، میخی بر پیكر این رژیم است.

الماحوزی تاكید كرد: مردم بحرین اعتماد خود را به حكومت از دست داده اند و نسبت به منازل، دارایی و حتی ناموس خود احساس امنیت نمی كنند؛ زیرا نه فقط نیروهای امنیتی بلكه مزدوران مسلح رژیِم آل خلیفه شبانه به روستاها حمله می كنند و دولت منامه نیز هر كسی را با این مزدوران مقابله كند، زیر عنوان حمله به نیروهای امنیتی به 15 سال حبس محكوم می كند.

وی برای نمونه افزود: 'فضیله المبارك' شهروند بحرینی به اتهام شنیدن سرودهای انقلابی در خودروی خود به یك سال و شش ماه زندان محكوم شده و دادگاه نیز از تجدید نظر در این حكم خودداری كرد؛ در حالی كه آدمكشان و جلادهای آل خلیفه در امنیت و آزادانه زندگی می كنند.

یازدهم بهمن ماه 'حسیبه حاج صحراوی' معاون مدیر برنامه خاورمیانه سازمان عفو بین الملل، با درخواست آزادی فوری فضیله مبارك تأكید كرد این بانوی بحرینی در زندان مورد شكنجه و ضرب و شتم قرار گرفته و محاكمه او عادلانه نبوده است.

همان روز، سازمان عفو بین الملل به بازداشت حدود سه هزار نفر در جریان اعتراض های مردمی و ادامه بازداشت 700 نفر اشاره كرد.

شانزدهم بهمن ماه نیز 'باقر درویش' دبیر كانون حقوق بشر بحرین، به العالم گفت: حكومت بحرین به دنبال راهكاری سیاسی برای تحقق خواسته های مردم نیست بلكه به دنبال در پیش گرفتن سیاست های مستبدانه و سركوب مردمی است كه طبق قوانین بین المللی خواهان حقوق مشروع خود از جمله آزادی عقیده و بیان هستند.

درویش با اشاره به سفر بسیونی به منامه برای ارزیابی گزارش صادره از سوی این كمیته تاكید كرد 'طرف وی رژیمی است كه دستانش به خون مردم بحرین آغشته شده و این رژیم به 56 توصیه ارایه شده از سوی كمیته بسیونی هیچ توجهی نكرده و بعد از صدور گزارش این كمیته، 16 مورد قتل و كشتار مردم نیز اتفاق افتاده است'.

وی افزود: اقدام های برنامه ریزی شده از سوی مسوولان بحرینی برای نقض حقوق بشر همچنان ادامه دارد به طوری كه تا كنون بیش از دو هزار و 600 نفر از كارهای خود اخراج شده اند.

دبیر كانون حقوق بشر بحرین تاكید كرد 'در صورتی كه حمد بن عیسی آل خلیفه راهكار كناره گیری از قدرت را بررسی نكند و اجازه ایجاد تحولات دموكراتیك واقعی در كشور را ندهد، به سرنوشتی چون سرنوشت حسنی مبارك دیكتاتور مخلوع مصر و دیگر دیكتاتورهای منطقه مبتلا خواهد شد'.

** آل خلیفه و هم پیمانان آن زیر انتقادهای حقوق بشری

------------------------------------------------------------------

جدا از انتشار دو گزارش حقوق بشری ذكر شده، حتی نهادهای حقوق بشری غربی نیز نسبت به اوضاع جاری در بحرین بارها اعتراض كرده اند.

این، در حالی است كه متاسفانه سكوت سازمان های منطقه ای و عربی را در این زمینه شاهد هستیم.

'فرج فنیش'رییس بخش خاورمیانه و شمال آفریقا كمیساریای عالی حقوق بشر، كه اواخر آذرماه به منامه رفته بود، پانزدهم بهمن ماه اظهار داشت: در بحرین فضای رعب و وحشت حاكم بود و این حالت در موسسات مردمی و در چهره تعداد زیادی از فعالان بحرینی به سبب اقدام های خشونت آمیز و ناقض حقوق بشر آل خلیفه دیده می‎شد.

گرچه به عقیده او 'تنها راه حل مشكلات موجود در بحرین گفت وگوی ملی بین آل خلیفه و معارضین این كشور است'، با این حال، برخی دیگر از مسوولان نهادهای بین المللی نظر دیگری دارند.

دهم بهمن ماه 'رید برودی' مشاور قضایی دیده بان حقوق بشر گفت: ما امیدواریم این انقلاب دموكراتیك پس از آنكه مردم دیوار ترس را شكستند با قدرت بیشتر برای تحقق همه اهداف خود ادامه داشته باشد.

در همین روز دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود از مواضع و سكوت جامعه جهانی در قبال انقلاب بحرین انتقاد كرد و برخوردهای خشونت بار رژیم آل خلیفه را 'سركوب سازمان یافته علیه تظاهرات مسالمت آمیز مردمی با هدف تحقق عدالت و دمكراسی' نامید.

دیده بان حقوق بشر در گزارش خود افزود: آمریكا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب با انقلاب های عربی برخوردی دوگانه داشته اند؛ به رژیم مبارك تكیه كردند، رژیم قذافی را با دخالت نظامی به پایان رسانیدند، در مورد صالح در قتل معترضان یمنی سهل انگاری كردند، فشارها را بر سوریه بیشتر كردند و در تلاش برای حمایت از پایگاه نظامی آمریكا در بحرین و ترس از آنچه كه نفوذ منطقه ای ایران می نامند، از جنایت های رژیم بحرین چشم پوشی كردند.

تاكید این سازمان بر حضور آمریكا در بحرین از دهه‌های 1319- 1329 است كه منجر به در اختیار گرفتن پایگاه دریایی 'جفیر' از سال 1350 تاكنون شد.

پس از پایان عملیات 'طوفان صحرا' مقابل عراق در سال 1370، واشنگتن و منامه درباره توافقنامه 10ساله همكاری دفاعی (دی. سی. آ) مذاكره كردند و پایگاه جفیر، به عنوان مركز اطلاعات و عمده‌ترین مركز فرماندهی نیروی دریایی آمریكا بین فیلیپین و دریای مدیترانه در اختیار ناوگان پنجم آمریكا قرار گرفت.

چهاردهم مردادماه خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه آمریكایی 'واشنگتن پست' خبر تمدید این توافقنامه را تا سال 1395 منتشر كرد.

همچنین تسلط آمریكا بر پایگاه 'آسیا ایر' و بخشی از فرودگاه بین‌المللی بحرین سالانه حدود 150 میلیون دلار یا یك درصد تولید ناخالص ملی بحرین به اقتصاد این كشور كمك می‌كند. همچنین ایالات متحده علاوه بر پرداخت سالیانه 6/7 میلیون دلار كمك مستقیم به بحرین، از 6 میلیون دلار در سال 1385 (2006 م.) تا 18 میلیون دلار در سال 1389 (2010 م.) كمك‌های نظامی به این كشور می‌كند.

وزارت امورخارجه آمریكا هشتم بهمن ماه در واكنش به انتشار گزارش هایی از ارسال نسخه اصلاح شده قراردادی تسلیحاتی بین آمریكا و بحرین به كنگره اعلام كرد این قرارداد شامل تجهیزاتی می شود كه نمی توان از آنها در سركوب معترضان بحرینی استفاده كرد و كاربرد بیشتر این تجهیزات در زمینه دفاع خارجی یا حمایت از عملیات ناوگان پنجم آمریكا است.

در این بیانیه آمده است: آمریكا برای كمك به اصلاحات در بحرین به حمایت امنیتی خود از منامه ادامه می دهد... دولت بحرین اقدام های اولیه مهمی را از طریق اجرای مفاد گزارش كمیته حقیقت یاب مستقل شریف بسیونی انجام می دهد.

سه روز بعد نیز روزنامه مصری 'الیوم السابع' فاش كرد آمریكا قراردادی را برای فروش تجهیزات نظامی به رژیم آل خلیفه امضا كرد كه شامل فروش مقادیر اعلام نشده ای از تجهیزات نظامی است.

به نوشته این روزنامه، قرارداد بالا موجب اعتراض برخی اعضای كنگره شد كه در حال جمع آوری امضا برای ارسال نامه ای به وزیر امورخارجه در اعتراض به این قرارداد هستند.

آنان تاكید كردند 'امضای این قرارداد موجب القای پیامی نادرست از پایبندی آمریكا به حقوق بشر می شود'.

با این وجود، به نظر می رسد غرب آنچنان خود را درگیر حوادث نقاط دیگر منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) همچون مصر، لیبی و سوریه نشان می دهد كه فرصتی برای پرداختن به مساله بحرین در سخنرانی ها و موضعگیری های مقام های آن وجود نداشته باشد.

در چنین شرایطی، دست آل خلیفه نیز برای هر نوع برخورد با مخالفان باز گذاشته شده است. آنان از یك سو دم از اصلاحات زده و بسیونی را برای بررسی وضع بحرین به منامه دعوت می كنند و از سوی دیگر، سیاست مشت آهنین را با تمام قوا در پیش گرفته اند تا تنها كشور درگیر اعتراض های ناشی از بیداری اسلامی در جهان عرب باشند كه برای فرونشاندن خشم مردم خود، متوسل به نیروهای كشورهای دیگر شده است.

با این حال، به نظر می رسد مخالفان بحرینی هیچكدام از اقدام های رژیم حاكم را به عنوان اصلاحات اعمال شده برای تغییر وضع موجود قبول ندارند.

برگزاری انتخابات میاندوره‌ای مجلس بحرین در دوم مهرماه در میان تحریم گروه های مخالف و استقبال 17 درصدی مردم (به ادعای گروه های سیاسی بحرینی)، اصلاحات سیاسی تایید شده از سوی شیخ حمد و مورد مخالفت رهبران مخالف مبنی بر افزایش قدرت مجلسی كه به طور كامل در اختیار نمایندگان حامی دولت است و همچنین ادعای تداوم مذاكرات ملی با وجود كناره گیری گروه های معترض، از جمله اقدام های آل خلیفه برای اتخاذ چهره ای اصلاح طلبانه بوده است.

رهبر جمعیت الوفاق كه استعفای 18 نماینده این جمعیت در مجلس در اعتراض به كشتار مردم از بیست و پنجم بهمن‌ماه 1389 به بعد، سبب تعطیلی مجلس شده بود، بارها اعلام كرده است 'اصلاحات دولت بحرین، حكومت را به صورت دیكتاتوری حفظ خواهد كرد و نمی‌تواند ضامن مردمسالاری باشد'.

البته به نظر می رسد مخالفان بحرینی بیش از آنكه سرنگونی شیخ حمد را در نظر داشته باشند، به اجرای اصلاحاتی ریشه ای نیز راضی خواهد شد.

بیست و پنجم دی‌ماه 'عبدالجلیل خلیل' نماینده مستعفی مجلس و رییس فراكسیون پارلمانی جنبش الوفاق، به شبكه تلویزیونی 'الجزیره' گفت: شایسته بود پادشاه به مجلس نمایندگان اختیارات واقعی می‌داد و مجلس شورا را منحل می‌كرد؛ زیرا وجود مجلس شورا با ماده یكم قانون اساسی كه ملت را منبع قدرت می‌داند مغایر است.

یك روز بعد، 'هادی حسن الموسوی' نماینده پیشین مجلس و عضو حزب الوفاق، به روزنامه آمریكایی 'نیویورك تایمز' گفت: این اقدام‌ها منعكس‌كننده هیچ یك از درخواست‌های مخالفان یا مردم نیست.

بیست و پنجم دی‌ماه عبدالجلیل خلیل تصریح كرد: در حالی كه بیش از 11 ماه از حركت های مردمی بحرین سپری شده، بیش از 50 نفر شهید، بیش از 2 هزار و 500 نفر زندانی، 4 هزار نفر از كار اخراج و ده ها مسجد ویران شده، خواسته ملت بحرین امور ظاهری و شكلی نیست. جالب اینكه اصلاحات مورد نظر پادشاه متضمن این است كه مجلس نمایندگان باید برنامه دولت را بررسی كند اما این مجلس نمی تواند به دولت رای اعتماد یا سلب اعتماد بدهد.

خواست مخالفان برای انجام اصلاحات، تا آن حد است كه حتی آنان بیست و نهم مهرماه طی 'سند منامه' خواسته های خود را به صورت روشن به دولت ارایه كردند ولی دولت آن را تاكنون نادیده گرفته است.

به گزارش بیست و یكم مهرماه خبرگزاری آلمان، پنج گروه عمده مخالف دولت شامل جمعیت اسلامی وفاق ملی، جمعیت تجمع قومی دموكراتیك، جمعیت كار ملی دمكراتیك (وعد)، جمعیت تجمع ملی دمكراتیك و جمعیت اخاء ملی در سند منامه بر ایجاد اصلاحات دموكراتیك از جمله تشكیل مجلس قانونگذاری مستقل و امكان انتخاب دولت از سوی مردم تاكید كرده بودند.

با این حال، به نظر می رسد در شرایطی كه حكومت بدون در نظر گرفتن وزن مخالفان داخلی و گام های آنان برای حل بحران موجود، ساز خود را می زند، معترضان نیز وادار می شوند دست به مبارزات منفی بزنند تا نارضایتی خود را نشان دهند.

تاكید بر بازگشت به میدان لؤلؤ نیز اقدامی برای زنده نگاه داشتن خاطره تجمع های سال گذشته تا پیش از برخورد خشونت بار حكومت و نیروهای سپر جزیره با مردم است.

از سوی دیگر، تمایل رهبران مخالف دولت بر كنترل خشم معترضان و تاكید بر ادامه تجمع های مسالمت آمیز فرصتی چندباره را در اختیار رژیم آل خلیفه قرار می دهد تا شاید سیاست هایی مانند حاكمان مغرب و اردن برگزیند و با گوش دادن به خواسته های اكثریت مردم، از فشارهای داخلی و خارجی وارد شده بر خود بكاهد.

رژیم بحرین می داند از دید هم پیمانان منطقه ای و غربی، تجمع دوباره مخالفان در میدان لؤلؤ به معنای ناتوانی رژیم در مقابل خواست مردم و كنترل اوضاع خواهد بود.

از سوی دیگر، رژیم بحرین این نگرانی را دارد كه گرچه ممكن است غول های رسانه ای غرب با انعكاس بخش هایی از این بازگشت، آن را به معنای آزادی بیان در بحرین تبلیغ كنند اما جلب توجه دوباره جامعه جهانی به اعتراض های موجود، دست او را برای نشان دادن واكنش های شدید ببندد و بار دیگر پرسش هایی جدی را درباره حقوق 70 درصد جمعیت این كشور در ذهن ها به وجود آورد.

بنابراین این رژیم می كوشد مانع از رسیدن مخالفان از روستاهای حاشیه ای منامه به میدان لؤلؤ شود.

از این رو، راه دومی كه ممكن است آل خلیفه برای برخورد با معترضان در پیش گیرد، ادامه درگیری رو در رو با مردم و افزایش هر چه بیشتر انزجار عمومی از تداوم موج دستگیری ها و كشتارهای چند ماه اخیر است.

چنانچه شاهد بودیم طی دو هفته اخیر 9 نفر از مردم بحرین فقط به دلیل استنشاق گاز اشك آور جان خود را از دست داده‌اند.

نتیجه انتخاب چنین مسیری، سرخ تر شدن دستان آل خلیفه با خون مردم بحرین و سیاه تر شدن كارنامه این رژیم و هم پیمانان آن در مسائل حقوق بشری خواهد بود.

باید دید آل خلیفه با وجود گذشت یك سال از اعتراض های مردمی و آزمودن راه های پیشنهادی مختلف، چه راهی را برای ماندن در قدرت بر می گزیند.

تحقیق**1961**1358



:: برچسب‌ها: گل , غروب , مردم ,
:: بازدید از این مطلب : 319
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()