نوشته شده توسط : gogos

در معرفی این كتاب آمده است: در تاریخ تحولات معاصر ایران نقش چند دولت خارجی ـ از جمله دولت‌های ایالات متحده آمریكا و انگلیس ـ بیش از دیگران تأثیرگذار و مساله‌ ساز بوده است و بررسی تحولات و چگونگی روابط ایران و دولت‌های مزبور یكی از موضوعات مهم و مورد توجه می‌باشد. زیرا تأثیر این روابط در بسیاری از امور داخلی و حتی در روابط خارجی گسترده و تعیین‌كننده بوده است.

همچنین در ادامه می خوانیم: در میان دولت‌های خارجی ذی‌نفوذ و تقریباً مسلط بر كشور، بیش از همه انگلیس و آمریكا ایفای نقش كرده‌اند. در سال‌های پس از كودتای 28 مرداد 1332 به مدت 25 سال آمریكا به‌ تدریج سلطه‌ بیشتری یافت و دولت انگلیس از دهه‌40 نقش دوم در سلطه‌ خارجی بر ایران داشت.

در این دوران اوضاع و احوال و سیر تحولات به‌گونه‌ای متفاوت از گذشته و تضاد آشتی‌ناپذیر مردم با سیاست‌های استعمارگر جدید نیز متفاوت بود. از طرف دیگر پیروزی انقلاب اسلامی شرایط ایران و منطقه را دگرگون و چالش‌های ایران و آمریكا وارد شكل و محتوای جدیدی شد. این چالش‌ها به حدی است كه در تمامی دولت‌های آمریكا، مساله ایران و آثار ناشی از آنها یكی از مشكلات ثابت و به‌اصطلاح دردسرهای بزرگ برای آنها بوده و می‌باشد.

در این كتاب ضمن بیان این نكته كه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، تنها سقوط یك رژیم فاسد و وابسته نبود، بلكه مقدمه‌ فروریختن پایه‌های سلطه‌ استعمار غرب در جهان اسلام و سپس در مناطق دیگر شد، می آورد: ازاین رو چالش‌های ایران و آمریكا بیش از پیش تبدیل به موضوعی بین‌المللی، دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژیك شده است.

كتاب چالش‌های ایران و آمریكا در 316 صفحه با قیمت 51 هزار ریال وشمارگان 2000 نسخه توسط مركز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: عشق ,
:: بازدید از این مطلب : 303
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، 'وحید اسلامی' در ابتدای این نشست كه روز سه شنبه برگزار شد با زبانی طنز عنوان كرد: از بچگی از 'محمود گبرلو'(كارشناس و مجری نشست) می ترسیدم و امروز از خوش شانسی در كنار او قرار گرفته ام.

كارگردان جوان و تازه كار این فیلم همچنین ضمن معرفی تمام عوامل، 'حسین سلطان محمدی' منتقد میهمان حاضر در جلسه را نیز به حاضران معرفی كرد كه این امر باعث خنده حضار شد.

اسلامی همچنین برای معرفی سلطان محمدی از لفظ 'دایناسور' استفاده كرد و گفت: سلطان محمدی از نسل دایناسورهای مجله 'فیلم' است كه نسل آنها رو به انقراض است.

واكنش سلطان محمدی در برابر چنین سخنانی فقط لبخند بود.

در ادامه نشست، وقتی كه محمود گبرلو از سلطان محمدی پرسید كه آیا صحبت دیگری دارد، وی به طنز گفت: دایناسورها نباید زیاد صحبت كنند.

این سخنان با خنده حضار همراه شد.

گبرلو سپس از كارگردان و همه حضار خواست كه نزاكت جلسه را رعایت كرده و با تشویق های خود سخنان منتقد میهمان را قطع نكنند.

اسلامی همچنین عنوان كرد: چند سالیست كه سالن نشست های مطبوعاتی و نمایش برج میلاد هویت خود را از دست داده، در واقع عكس العمل خبرنگاران و اصحاب رسانه قابل پیش بینی و مقایسه با مخاطبان عادی نیست.

وی نمایش فیلم 'دزدان خیابان جردن' در سالن برج میلاد را به دیدار ملی و اكران های سطح شهر و بخش مردمی را به دیدارهای تداركاتی تیم ملی تشبیه كرد.

'داریوش باباییان' تهیه كننده این فیلم نیز عنوان كرد: دوستان و دشمنان وحید اسلامی كارگردان) به عنوان منتقد و نویسنده در سالن نشسته اند تا كار وی را نقد كنند.

سلطان محمدی در پاسخ به تعریف های كارگردان از خود گفت: دانشی كه اسلامی برای معرفی فیلم خود استفاده می كند، از سطح فهم من بیشتر است و به نظر می رسد برای مخاطب عام نیز چنین باشد.

وی همچنین گفت: نسبت به سایر منتقدان كه در دقایق اولیه از سالن خارج شدند، حوصله بسیار به خرج دادم و فیلم را تا انتها دیدم.

این منتقد سینما افزود: تقصیر پخش تصاویر غیرشفاف در این فیلم را به گردن عوامل فنی سالن برج میلاد می اندازیم!

كارگردان این فیلم در پاسخ به سخنان سلطان محمدی گفت: انتظار تامل و تمسخر نسبت به فیلم را داشتم زیرا با عرضه هر نكته و حرف جدیدی، این اقدامات اتفاق می افتد، بنابراین زیاد تعجب نكرده ام.

اسلامی كارگردان فیلم 'دزدان خیابان جردن' در پایان از دایی و زن دایی خود كه در این نشست حضور داشتند، تشكر كرد.

فیلم وحید اسلامی قصه دو دزد خرده پا را به تصویر می كشد كه سعی می كنند دست به كار بزرگی بزنند.

رضا شفیعی جم، فتحعلی اویسی، ارژنگ امیر فضلی، حدیث فولادوند، رابعه اسكویی، آرام جعفری و محمد شیری از جمله بازیگران این فیلم هستند.

این فیلم صبح سه شنبه در ششمین روز از جشنواره فیلم فجر در سالن همایش های برج میلاد ویژه اصحاب رسانه به نمایش در آمد.

سی امین جشنواره فیلم فجر تا 22 بهمن ماه ادامه دارد.

فراهنگ ** 9173 ** 1071



:: برچسب‌ها: ماکرو , روش ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، در اطلاعیه ستاد مركزی دهه فجر انقلاب اسلامی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی آمده است: این راهپیمایی مردمی در تهران از ساعت 9 صبح شنبه همراه با خروش یكپارچه ملت بزرگ و فهیم ایران اسلامی و غریو فریادهای 'مرگ بر آمریكا' و 'مرگ بر اسراییل' از مسیرهای دهگانه به سمت میدان بزرگ آزادی، میعادگاه انقلابیون آغاز می شود.

در این اطلاعیه تصریح شده است: در این مراسم باشكوه، رییس جمهوری اسلامی ایران در میدان آزادی تهران به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.

ستاد مركزی دهه فجر انقلاب اسلامی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در اطلاعیه خود از همه آحاد، اقشار و اصناف مختلف مردم، تشكل ها، احزاب و گروه های مردمی و از تمامی طبقات اجتماعی و سیاسی با تمامی سلایق و گرایش های سیاسی وفادار به آرمان های انقلاب اسلامی، امام و رهبری دعوت كرده تا در رسیدن به قله رفیع انقلاب اسلامی و عبور از گذرگاه ها و گردنه های سخت حوادث انقلاب، پرشورتر و با صلابت تر از سال های قبل در فتح قله 22 بهمن از هیچ كوششی دریغ نكنند.

در این اطلاعیه آمده است: مردم با بصیرت ایران در مقابل سنگ اندازی منافقان و جنگ روانی دشمنان این انقلاب و نظام اسلامی با حضور پر شور، انقلابی و انبوه اراده های برخاسته از اقیانوس بیكران ملت، پاسخ كوبنده و تاریخی خود را در گوش جهانیان فریاد خواهد كرد.

بر اساس این گزارش مسیرهای 10 گانه راهپیمایی یوم الله بیست ودوم بهمن ماه سال 1390 به شرح زیر اعلام شد:

مسیر شماره یك: مسجد امام حسین(ع)، میدان امام حسین(ع)، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره دو: مسجد جامع ابوذر، میدان ابوذر، خیابان ابوذر، خیابان شهید آیت الله سعیدی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره سه: مسجد امام هادی(ع)، خیابان شهید حیدری، میدان معلم، خیابان تختی، خیابان شهید آیت الله سعیدی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره چهار: مسجد دارالسلام، میدان منیریه، خیابان شهید معیری، خیابان كارگر، میدان انقلاب خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره پنج: مسجد الجواد(ع)، میدان هفتم تیر، خیابان شهید آیت الله دكتر مفتح، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره شش: مسجد حضرت امیر(ع)، خیابان كارگر شمالی، خیابان انقلاب، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره هفت: مسجد المهدی(عج)، خیابان ستارخان، خیابان شادمهر، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره هشت: مسجد حضرت ابوالفضل(ع)، خیابان ستارخان، میدان توحید، خیابان توحید، خیابان آزادی، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره 9: مسجد امام سجاد(ع)، خیابان آیت الله اشرفی اصفهانی، فلكه دوم صادقیه، خیابان محمدعلی جناح، میدان بزرگ آزادی

مسیر شماره 10: مسجد امام جعفر صادق(ع)، فلكه دوم صادقیه، خیابان محمدعلی جناح، میدان بزرگ آزادی

سیام ** 1708 ** 1071



:: برچسب‌ها: حزب , شب ,
:: بازدید از این مطلب : 407
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

'محمدجواد محمدی زاده' عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در سمنان افزود: در دولتهای نهم و دهم بیش از 700 هزار نفر از نیروهای شاغل در ادارات و دستگاههای اجرایی خارج و كم شده است.

وی گفت: دولت در نظر دارد قریب نیمی از این تعداد را از طریق استخدام جذب كند و این سازمان نیز از این طریق در صدد جذب نیرو در پستهای خالی است.

وی با بیان اینكه معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری در این زمینه محیط زیست را دراولویت قرار داده است گفت: این سازمان در حال حاضر قریب هفت هزار نیرو دارد و یك هزار نفر از طریق سرباز جذب می كند و در نظر دارد تا 11 هزار پست بقیه را از این طریق جذب نماید.

محمدی زاده با بیان اینكه سال 91 سال خوبی برای تامین نیروی انسانی این سازمان است اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به عرصه های گسترده ای كه در اختیار دارد از كمبود محیط بان رنج می برد.

وی گفت: برای رفع این كمبود در نظر است از طریق 10 برابر شدن شمار سربازان تحت پوشش، انتقال نیروی داوطلب از دستگاههای كه مازاد نیرو دارند، تبدیل وضعیت استخدام نیروها از قراردادی به پیمانی و رسمی و نیز جذب نیرو از طریق استخدام جدید برطرف نماید.

وی گفت: این سازمان در حال حاضر 100 نفر نیروی سرباز در اختیار دارد و با موافقتی كه از فرماندهی كل قوا اخذ شده این تعداد به 10 برابر و یك هزار نفر افزایش می یابد.

رییس سازمان محیط زیست كشور گفت: استان سمنان نیز با داشتن قریب 20 درصد كل مناطق زیست محیطی كشور و 23 درصد از عرصه های این استان، در نیروی محیط بان دارای كمبود است كه از این طریق برطرف می شود.ك/3

599/608/506



:: برچسب‌ها: دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

ائتلاف العراقیه حدود یک چهارم از مجموع ۳۲۵ کرسی مجلس عراق را در اختیار دارد

ائتلاف العراقیه، به رهبری ایاد علاوی، نخست وزیر پیشین که از حمایت سنی های عراق برخوردار است و تاکنون از شرکت در جلسات دولت خودداری می کرد، اعلام کرده است که برای جلوگیری از نگرانی ها از این پس در نشست های کابینه شرکت می کند.

گفته می شود که این اقدام "نشانه ای از حسن نیت "برای جلوگیری از تنش های فرقه ای در عراق است.

ائتلاف العراقیه در ماه دسامبر سال گذشته در اعتراض به عملکرد دولت از حضور در مجلس و جلسات دولت خودداری کرد.

العراقیه در توجیه تصمیمش گفته بود که دولت نوری مالکی، نخست وزیر عراق در تصمیم گیری ها انحصاری عمل می کند.

این تغییر موضع العراقیه زمانی صورت گرفت که آقای مالکی از دولت خودمختار کردستان عراق خواست تا طارق هاشمی، معاون رئیس جمهوری را که به این منطقه پناه برده، تحویل بدهد.

حکم جلب آقای هاشمی به اتهام دست داشتن در اقدامات تروریستی صادر شده بود.

طارق هاشمی که بلندپایه ترین مقام عرب سنی مذهب دولت ائتلافی عراق به شمار می رود، اتهامات علیه خود را رد کرده است.

ائتلاف العراقیه در اواخر ماه گذشته میلادی اعلام کرد که حاضر است به تحریم حضور در مجلس پایان دهد.

العراقیه گفته است که حضور مجدد در مجلس عراق به معنای نشان دادن حسن نیت از سوی این ائتلاف در آستانه برگزاری مذاکره بین گروههای سیاسی سنی، شیعه و کرد آن کشور است.

ائتلاف العراقیه حدود یک چهارم از مجموع ۳۲۵ کرسی مجلس عراق را در اختیار دارد.

این ائتلاف موفق شد در انتخابات پارلمانی اکثریت آرای اقلیت سنی عراق را به خود اختصاص دهد.

عراق پس از اشغال توسط آمریکا در سال ۲۰۰۳ برای چند سال با خشونت های فرقه ای دست به گریبان بود و هزاران تن در این درگیری ها جان خود را از دست دادند.

شیعیان می گویند که پرونده آقای هاشمی علیه سنی ها نیست و مربوط به یک فرد است، اما برخی سنی ها می گویند که با خروج آمریکایی ها از عراق، شیعیان می توانند در صدد آن باشند تا بیش از پیش بر ارکان قدرت مسلط شوند.

طبق توافقی که میان شیعیان، سنی ها و کردها صورت گرفت، نخست وزیر این کشور از میان شیعیان انتخاب می شود و دو معاون کرد و سنی دارد.

ریاست جمهوری در اختیار کردهاست و دو معاون او از میان شیعیان و سنی ها انتخاب می شوند و ریاست مجلس نیز از آن سنی هاست که دو معاون شیعه و کرد دارد.



:: برچسب‌ها: دره عمیق و باریک , نیکون ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
فلسطینیان خواهان آشتی فتح و حماس

بهار عربی به طور مستقیم جنبش فلسطینی حماس را درگیر خود نکرده است، اما تاثیرات غیرمستقیم شدیدی بر مشی و متحدان این سازمان گذاشته و زمینه‌ساز رشد نوعی پراگماتیسم در درون آن شده است.

بهار عربی در سال ۲۰۱۱ که به سال جاری هم کشیده شده، به بی‌ثباتی برخی از حکومت‌های مستبد منطقه دامن زده، برخی از آنها را سرنگون کرده و برخی را نیز با بحران‌های بزرگ روبرو کرده است.

این تحولات ناگزیر بازآرایی توازن منطقه‌ای را رقم می‌زند و دولت‌ها و نیروهای فعال در عرصه سیاسی خاورمیانه را به صف‌آرایی‌ها و یارگیری‌های جدید سوق داده و می‌دهد.

گروه‌های فلسطینی‌ و از جمله حماس هم گرچه به طور مستقیم در معرض بهار عربی نبوده‌اند، ولی از پیامدها و تاثیرات آن در امان نمانده‌اند. یارگیری‌های جدید، فرونهادن اتحادهای پیشین با برخی از کشورهای منطقه و نیز بازخوانی مشی و رویه سیاسی تا کنونی از مهم‌ترین تاثیرات یادشده بوده است.

بهار عربی؛ هم معضل، هم فرصت

اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه

در پی کناره گیری حسنی مبارک، اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه که از سال ۱۳۸۶ امکان خروج از این منطقه را نداشت دوباره به سفرهای خارجی دست زد

تا زمانی که جنبش‌های اعتراضی بهار عربی به شمال آفریقا محدود بود، نیرویی همچون حماس در حمایت از آنها سنگ تمام می‌گذاشت و حتی در در نوار غزه در حمایت از سرنگونی رژیم قذافی تظاهراتی در حمایت از معترضان سازمان می‌داد. ولی دامنه اعتراض‌ها که به سوریه رسید، حماس به دردسر افتاد.

بسیاری از بنیانگذاران حماس از درون جنبش اخوان‌المسلمین برخاسته یا از آن متاثر بوده‌اند. اخوان المسلمین در سوریه یکی از نیروهای فعال در میان معترضان و مخالفان حکومت بشار اسد است. هم به این دلیل و هم برای از دست‌ندادن حمایت کشورهای سنی مذهب عربی، حماس باید به گونه‌ای رفتار می‌کرد که به حمایت از رژیم اسد در برخورد با مخالفانش یا سکوت در برابر این رویه متهم نشود.

این رویکرد اتحاد پایدار حماس با دولت سوریه را دچار تزلزل ساخت. این در حالی بود که سوریه از سال ۱۳۷۸ مقر اصلی رهبران در تبعید حماس بوده و حکومت بشار اسد حمایت همه جانبه‌ ای از آن کرده است. ایران و حزب‌الله لبنان نیز به عنوان دو نیروی اصلی ضد اسرائیلی و ضد "رژیم‌های غربگرا" از طریق سوریه سایه حمایت خود را بر سر حماس گسترانده بودند.

با این همه برای حماس بر خلاف حزب‌الله، گسستن از رژیم سوریه چندان دشوار نبوده است، زیرا علاوه بر شیعه‌نبودن این گروه و اشتراک مذهبی آن با کشورهای عرب خلیج فارس، رابطه آن نیز هیچگاه با این کشورها قطع نشده است. حتی عربستان سعودی نیز به رغم خصومت با رژیم سوریه هیچگاه در صدد برنیامد که حماس را به خاطر اتحاد با این رژیم به عنوان دشمن خود تلقی کند و از آن به عنوان متحدی بالقوه در زمانی که شرایطی متفاوت در منطقه شکل بگیرد، صرفنظر کند.

دوری از سوریه و ایران

تظاهرات در سوریه علیه بشار اسد

وقتی دامنه اعتراض‌ها به سوریه رسید، حماس به دردسر افتاد

در حال حاضر قطر در تلاش است که امکانات تازه‌ای را برای رهبری در تبعید حماس و گسست قطعی آنها با رژیم اسد فراهم کند. ولی این تنها شانس حماس نیست، زیرا در مجموع بهار عربی امکانات و شرایط منطقه‌ای مساعدتری را برای حماس ایجاد کرده است.

در مصر در پی سقوط حسنی مبارک، اخوان المسلمین که تنگ‌ترین رابطه را با حماس داشته به نیروی اصلی سیاسی در این کشور بدل شده است.

برداشته‌شدن محاصره و محدودیت‌های مصر ‌ بر گرد نوار غزه که زیر سلطه حماس است از نتایج اولیه این تغییر و تحولات به شمار می‌رود. این گونه بود که اسماعیل هنیه، نخست‌وزیر حماس در غزه که از سال ۱۳۸۶ امکان خروج از این منطقه را نداشت دوباره به سفرهای خارجی دست زد. اولین مقصد سفر او مصر بود و در آنجا اولین فردی را هم که ملاقات کرد، کسی نبود جز محمد بدیع، رهبر اخوان المسلمین مصر.

ایران در اولویت‌های سفر هنیه نبوده است و او حتی قبل از سفر به این کشور دیدار دوستانه‌ای از بحرین داشت. با توجه به تنش کنونی در مناسبات میان ایران و بحرین این اقدام هنیه حاوی معنای سیاسی معینی است و می‌تواند از نمودهای بارز دورشدن حماس از ایران تلقی شود.

علاوه بر امکاناتی که بهار عربی برای افزایش قدرت مانور حماس فراهم آورده، سرسختی اسرائیل در ادامه شهرک‌سازی در مناطق اشغالی و بی‌علاقگی دولت این کشور به پیشبرد مذاکرات واقعی صلح نیز عملا محمود عباس و تشکیلات خودمختار فلسطینی را که حامی این گونه مذاکرات بودند در موقعیت ضعیفی قرار داده است. عباس و مشاوران او اینک نزدیکی به حماس را عاملی برای قوی‌ترشدن خود و تشدید فشار بر اسرائیل و متحدان غربی آن تلقی می‌کنند.

حماس نیز در چارچوب تحولات جدید مشغول بازبینی مشی و سیاست خود در قبال اسرائیل است. این بازبینی به بحث سود و زیان‌ استفاده از خشونت علیه اسرائیل بیش از پیش دامن زده و نشانه‌هایی از وداع با حملات تروریستی و مسلحانه علیه اسرائیل و قبول موجودیت این کشور در مرزهای ۱۹۶۷ را در درون این سازمان تقویت کرده است.

این که غرب حاضر شده با گرایش‌های معتدل اسلامی منطقه مانند اخوان المسلمین از در گفت‌وگو و همکاری درآید و حضور آنها در دولت‌های برآمده از بهار عربی را به عنوان واقعیتی عادی و مشروع بپذیرد نیز، الگویی برای حماس است که با فاصله‌گیری از مشی رادیکال خود از فهرست تروریستی غرب بیرون بیاید و با پیروزی احتمالی‌اش در انتخابات آینده مناطق فلسطینی رسمیت و اقبال بین‌المللی بیشتری پیدا کند

دشواری‌ها در پیشبرد مشی جدید

خالد مشعل و محمود احمدی نژاد

ایران، حمایت‌های سیاسی و مالی خود از حماس را معنوی می‌خواند

بر خلاف متحدان قبلی حماس یعنی ایران و سوریه و حزب‌الله، متحدان تازه آن در کشورهای عربی و ترکیه مشوق چنین سیاستی هستند. در صورتی که محاسبات حماس درست از کار درآید و غرب همچون اخوان‌المسلمین با این سازمان هم مشی تعامل‌آمیزی در پیش گیرد، آن‌گاه برای اسرائیل بیش از پیش تروریست‌خواندن حماس و عدم مذاکره با تشکیلات خودمختار به دلیل "فقدان مرزبندی" با این سازمان دشوار خواهد شد و با انزوای بیشتری در سطح بین‌المللی مواجه خواهد شد.

در مجموع بحث‌ها و تصمیمات کنونی در باره تشکیل دولت انتقالی مشترک میان فتح و حماس، برگزاری انتخابات عمومی همزمان در ماه‌های آینده در نوار غزه و کرانه غربی و نیز مباحث مربوط به امکان ادغام حماس در سازمان آزادییخش فلسطین (ساف) را باید از نتایج بهار عربی، سیاست‌های سرسختانه و غیرسازنده اسرائیل در مذاکرات صلح و تحولات نظری ناشی از این روندها در درون حماس و فتح، تلقی کرد.

البته تحولات نظری در درون حماس با نوسان‌هایی روبرو است. سیاست‌های تازه را عمدتا خالد مشعل، عمده‌ترین چهره تبعیدی حماس و رئیس دفتر سیاسی آن نمایندگی و ترویج می‌کند. دفتر سیاسی تا کنون سیاستگذار اصلی در زمینه مناسبات خارجی حماس و نوع رویکرد آن در قبال اسرائیل و نیز تامین کننده اصلی پول و سلاح برای این سازمان بوده است.

در میان رهبران حماس در درون غزه اما مخالف‌خوانی‌هایی با رویکردهای جدید در جریان است. برخی از این رهبران مانند محمود زهار، از بنیانگذاران حماس، ضمن مخالفت با مفاد موافقت‌نامه حماس و فتح، می‌گویند که فراهم آمدن امکان برای خروج حماس از انزوا نه نتیجه تغییر در مواضع آن، که برعکس، ناشی از ایستادگی بر سر این مواضع است.

این که شرایط جدید منطقه رهبری درون غزه را از انزوا خارج کرده و آنها خود در تامین پول و سلاح دست بازتری پیدا کرده‌اند ظاهرا موقعیت خالد مشعل و دفتر سیاسی تحت رهبری او را دچار تزلزل کرده است. اعلام خالد مشعل مبنی بر این که مایل است در آینده‌ای نزدیک مقام خود را واگذار کند، شاید پیامد همین تضعیف موقعیت او و دفتر سیاسی تحت رهبری او در ساختار سیاسی و اجرایی حماس باشد.

انگیزه‌های متفاوت یک کناره‌گیری

خالد مشعل

سوریه از سال ۱۳۷۸ مقر اصلی رهبران در تبعید حماس بوده است

با این همه، در آخرین توافقات اخیر حماس با تشکیلات خودمختار فلسطینی به رهبری محمود عباس عملا خالد مشعل نقش اصلی را داشته است. این احتمال هم بعید نیست که کناره گیری مشعل زمینه‌سازی برای نامزدی او جهت احراز ریاست تشکیلات خودمختار فلسطینی باشد. برگزاری این انتخابات در سال جاری نیز جزیی از توافق حماس و فتح است.

محمود عباس گفته است که دیگر خود را نامزد این مقام نخواهد کرد. در درون فتح کمتر چهره شاخصی برای احراز این مقام وجود دارد و شانس مشعل در صورتی که مواضع معتدل‌شده او در میان همه فلسطینیان با اقبال و اعتماد روبرو شود، کم نیست؛ هر چند که معلوم نیست کشورهای غربی به همین سرعت از حضور او در راس تشکیلات خودمختار استقبال کنند و یا خواهان ادامه تصدی مسائل مربوط به سیاست خارجی فلسطینی‌ها در دستان فتح نشوند.

در مجموع به نظر می‌رسد که فضای نسبتا تلطیف‌شده جدید در مناسبات میان غرب و برخی نیروهای اسلامگرا که در پی بهار عربی در خاورمیانه به قدرت رسیده‌اند و نزدیکی و تاثیر ملموس این نیروها بر حماس، به علاوه دوری این سازمان از قطب‌های رادیکال منطقه همچون ایران و حزب‌الله و روی‌ آوردنش به کشورهای میانه‌رو عربی همه و همه از عواملی هستند که به سود مشی رو به اعتدال حماس و فرادستی جناح مروج این مشی عمل خواهند کرد.

با این همه شناوربودن وضعیت خاورمیانه مانع از آن است که در این باره بتوان با قطعیت سخن گفت و روندهایی مانند بروز انشعاب در درون حماس و ادامه پایبندی جناحی از آن به مشی و رویکردهای سابق را با تشویق و حمایت حکومت‌هایی مانند جمهوری اسلامی، به کلی منتفی دانست.



:: برچسب‌ها: خام ,
:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از جشنواره فیلم فجر، آمار انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سینماهای مردمی جشنواره سی‌ام فیلم فجر به ترتیب امتیاز اعلام شد.

رده بندی انتخاب بهترین فیلم از نگاه تماشاگران تا پایان روز پنجم نمایش فیلم (جمعه 17 بهمن) به شرح زیر است:

فیلم های بخش بین الملل به ترتیب ملكه با 69 صدم ، روزهای زندگی با 44 صدم ، عمر قاتل من است با 28 صدم ، رود لندن با 212 هزارم و عقاب با 210 هزارم امتیاز هستند.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران نیز رتبه بندی آثار سینمایی به ترتیبب مربوط به فیلم های برف روی كاج‌ها با 2 و 82 صدم امتیاز ، بوسیدن روی ماه با 2 و 24 صدم امتیاز ،پل چوبی با 1 و 88 صدم امتیاز ، بی خود و بی جهت با 1 و نیم امتیاز ، پذیرایی ساده با 1 و 48 صدم امتیاز ، خوابم می‌آد با 1 و 37 صدم امتیاز ، گشت ارشاد با 1 و 20 صدم امتیاز ،پله آخر 1 و 12 صدم امتیاز ، ضدگلوله با 1 و 4 صدم امتیاز و من و زیبا با 98 صدم امتیاز است.

فراهنگ**1983**



:: برچسب‌ها: فرمت مربع , برف ,
:: بازدید از این مطلب : 331
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

در واقع فیلم پیشین این كارگردان - سیزده 59 - تلاش برای پیدا كردن گیشه و راه یافتن به بدنه سینمای ایران بود كه از این لحاظ نیز ناموفق بوده است زیرا كه در اساس جنس سینمای مورد علاقه فیلمساز این نبوده و نیست.

عدم بهره گیری از ستاره برای ایفای نقش های اصلی، یكی از مولفه های فیلمسازی سالور است كه استثنائا در آن - سیزده 59 - از بازیگرانی همچون پرویز پرستویی و فرهاد اصلانی بهره گرفته شده است.

اما وی در 'آمین خواهیم گفت' دوباره به سینمای محبوب خود بازگشته و برای روایت داستان اثر فضایی ناكجاآبادی را خلق كرده و در این راه بسیار به فیلم های فیلمساز بوسنیایی(امیر كاستاریتسا) نظر داشته است.

اما مشكل فیلم درست از جایی شروع می شود كه مسافران اندك قطار همراه با مرده شان وارد روستا شده و لهجه و لباس همراهان آنها، كار را خراب می كند.

در واقع جهان ناكجاآبادی اولیه با آن تاكیدهای درخشان روی یخ های كنار مرد مرده و دست های كودكان برای گرفتن قالب های خرد شده یخ به یكباره فرو ریخته و كدهایی به مخاطب در رابطه با جغرافیای خود می دهد، از پوشش مردها گرفته تا اشاره به سنت های محلی و ... .

در فیلم های فیلمساز بوسنیایی مورد اشاره، شخصیت پردازی ركن اصلی فیلم است و در كل فیلمنامه ها شكل شخصیت محوری دارند كه 'عصر كولی ها'ی این كارگردان نمونه شاخص فیلم های اینچنینی است.

سالور نیز در فیلم خود سعی بسیار در این زمینه داشته و تا حدود زیادی نیز موفق بوده است.

شخصیت 'حسن گرگر' با آن شكل معرفی در اول فیلم(پوشیدن كفش های قرمز زنانه و چسباندن ناخن های لاك زده روی ناخن هایش) به مخاطب می فهماند كه با شخصیت عجیبی طرف است كه میل بسیاری به مظاهر مدرنیته از قبیل ماهواره و تلفن همراه دارد و شغلش(راندن گرگر) نیز در همین راستا قرار دارد.

سالور در خلق این شخصیت سنگ تمام گذاشته و بخش عمده ای از جذابیت های فیلم خود را از آن اخذ كرده است.

اما همه این جذابیت ها تا نیمه های فیلم ته كشیده و پس از آن فقط شاهد تكرار رفتارهای پیشین با كمترین ظرافت ممكن هستیم.

در طرف دیگر 'اصغر فرشته' قرار دارد كه غافلگیری نهایی فیلم را شكل داده است. نوجوان لمپنی كه در قطار دستفروشی می كند و با 'حسن گرگر' دوستی صمیمانه ای دارد.

یك تیپ كاملا كلیشه ای كه در تضاد با فضای اگزوتیك(غریب) فیلم قرار دارد و جز در صحنه پایانی فیلم كه پرده از راز خود برمی دارد، تاثیر خاصی بر فیلم نمی گذارد.

ضلع سوم این مثلث 'قادر قمی' كارگر میانسال راه آهن است كه سكوتش بسیار به كار فیلم آمده و به فشرده ترین شكل ممكن درباره خود به مخاطبان اطلاعات می دهد.

برای مثال به سكانس فوق العاده قلیان كشیدن منحصر به فرد وی در حالیكه به عكس كهنه از یك زن می نگرد، توجه كنید.

مرگ قادر نیز پایانی مناسب را برای فیلم تدارك دیده و بسیاری از ضعف های آن را پوشانده است.

سالور در خلق دیگر شخصیت ها همچون دایی الكلی زن جوان شوهر مرده و بازرس راه آهن كه در انتخاب نامش(نادر نیرومند) تضادی تكراری با فیزیكش به چشم می خورد، یكسره از كلیشه ها پیروی كرده است، بی آنكه آن را با فضای خاص داستان هماهنگ كند.

دایی الكلی كه می توان وی را نمادی از بی خیالی و بی اعتنایی به دنیا به حساب آورد، یك تیپ بطور كامل آشنا برای تماشاگر ایرانیست كه ریشه در فیلمفارسی های گذشته دارد.

به همین خاطر نیز در بافت اثر جا نیفتاده و گل درشت جلوه می كند.

سالور می توانست با گرفتن مولفه های بومی از فیلم و بردن اثر به یك ناكجا آباد واقعی، تاثیر فیلم خود را دوچندان كرده و به سینمای مورد علاقه اش نزدیك تر شود.

اما این اتفاق به یك علت بزرگ رخ نداده و آن چیزی جز ترس از دست دادن گیشه نیست!

در واقع كارگردان میان دو دنیای فیلمسازی سرگردان شده كه این امر تاثیرگذاری و كوبندگی كارش را كمتر كرده است.

حضور شخصیت هایی مثل 'اصغر فرشته' با آن شكل و شمایل و دایی الكلی نیز در همین راستاست كه یكدستی كار را برهم زده است.

نكته دیگر اینكه سالور مفاهیم فلسفی مورد نظرش در رابطه با مرگ را در زمان كوتاه فیلمش ریخته كه نتیجه ای جز آشفتگی در مضمون به همراه نداشته است.

این اتفاق در رابطه با بازیگران نیز رخ داده و سالور با انتخاب 'فرزاد حسنی' كه اتفاقا زحمت زیادی هم برای نقش خود كشیده به كلیت كار لطمه زده است.

وی با ارائه یك بازی تیپیك، معتاد به الكلی را خلق كرده كه هیچ نكته متمایزكننده ای از نمونه های مشابه اش ندارد.

البته گریم ضعیف فیلم نیز مزید بر علت شده و بازی نه چندان خوب وی را تكمیل كرده است.

اما نمی توان از بازی های فوق العاده 'علیرضا مهران' و 'محمود نظرعلیان' در 'آمین خواهیم گفت' به سادگی گذشت كه بخش مهمی از نقاط قوت فیلم را شامل می شوند.

فراهنگ ** 9173 ** 1071



:: برچسب‌ها: تورنتو , سیاه ,
:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

فعالان سیاسی مصر حوادث اخیر این كشور را به شورای نظامی حاكم نسبت داده و این شورا را باعث ناامنی و اشاعه فساد در كشور دانستند. این فعالان از نمایندگان پارلمان مصر خواستند كه با شهروندان مصری علیه شورای نظامی حاكم و طرفداران رژیم سرنگون شده حسنی مبارك هم صدا شوند.

این گروه ها نقش شورای نظامی حاكم را در دوره حكومت انتقالی بسیار مفتضحانه و باعث ننگ مردم مصر توصیف كردند و از این شورا خواستند كه حكومت را تحویل دهد تا آرامش و ثبات به مصر برگردد و اهداف انقلاب مردم مصر جنبه عینی به خود گیرد. فعالان سیاسی مصر معتقدند كه شورای نظامی حاكم بر مصر فاقد هرگونه كارشناس در اداره كشور می باشد و با مخالفان انقلابیون مصر هم صدا می باشد و همواره از طریق بحران آفرینی درصدد به كرسی نشاندن این ذهنیت می باشد كه فقط ارتش می تواند نظم و ثبات را در مصر برقرار كند.

'كریمه الحفناوی' عضو انجمن ملی برای تغییر مصر به شبكه خبری العالم گفت: هدف شورای عالی نظامی این است كه به دنیا ثابت كند در دوران دیكتاتوری مبارك امنیت و ثبات در مصر برقرار بوده است.

وی اظهار داشت: حادثه چهارشنبه گذشته در ورزشگاه پورت سعید همزمان با اولین سالگرد حادثه جمل رخ داد.

بنا به نوشته روزنامه الجمهوریه مصر، شورای مشورتی مصر حوادث پورسعید و اقدامات نیروهای امنیتی مصر را محكوم كرد. این شورا در یك نشست اضطراری كه در روز شنبه همین هفته به ریاست 'منصورحسن' برگزار شد، طی یك بیانیه خواستار جلوگیری از خونریزی و هرگونه انفجاری در مصر شد.

وی همچنین خواستار سرعت بخشیدن بر روند انتقال حكومت و همچنین سرعت بخشیدن به روند انتخابات ریاست جمهوری در 23 فبرایر(4 اسفند) شد.

'منصور حسن' همچنین خواستار اجرای مفاد قانون فوق العاده در مورد چماقداران و بازداشت مسوولانی كه در حوادث پورسعید دست داشتند، گردید.

شورای مشورتی در این نشست خواستار استعفای افسران رژیم سابق و بازداشت عواملی كه در قتل انقلابیون مصر دست داشتند، گردید. این شورا در این نشست خواستار تشكیل یك كمیته ملی برای بازسازی ساختار وزارت كشور و تغییر مفاد قانون آن شد.

روزنامه الاهرام مصر هم نوشت كه فعالان سیاسی زن در یك تظاهرات در مصر در برابر پارلمان مصر شعارهایی را سر می دادند و سیاست های اعمال شده ازسوی شورای نظامی مصر را محكوم كردند و خواستار بركناری این شورای نظامی شدند و وجود این شورای نظامی را باعث ننگ دانستند.

'جمیله اسماعیل' فعال سیاسی زن كه رهبری تظاهرات كنندگان را به عهده داشت، گفت: این تظاهرات اعتراض آمیز و دیگر تظاهرات در مصر همه یك هدف را در سر دارند و آن ضرورت تحویل حكومت از سوی شورای نظامی می باشد.

وی گفت: این شورا در دوره انتقالی شكست مفتضحانه ای در اداره كشور خورده است و باید هر چه سریعتر حكومت را تحویل دهد.

همچنین این فعالان سیاسی درگیری های خونین نیروهای مسلح با شهروندان بی دفاع مصر را محكوم كردند و خواستار توقف روند سركوب و اهانت به زنان و تكمیل اهداف انقلاب مصر شدند و از پارلمان مصر خواستند كه از مردم مصر در راه اهداف انقلاب حمایت كنند و با آنها هم صدا شوند.

روزنامه عربستانی الریاض نوشت 'عمرو موسی' كاندیدای احتمالی تصدی پست ریاست جمهوری مصر اعلام كرد، طرحی برای خروج از بحران كنونی مصر در اختیار دارد و آن را به مقامات حاكم كشور ارایه خواهد كرد، وی اعلام كرد كه انتخابات ریاست جمهوری در مصر باید از موعد مقرر آن نیز زودتر برگزار شود.

'عمرو موسی' در یك كنفرانس خبری عنوان داشت: مصر هم اكنون از مرحله سختی می گذرد و آشوب و ناآمنی این كشور را فراگرفته است به گونه ای كه انقلابیون احساس می كنند كه هیچ یك از اهداف انقلاب محقق نشده است.

لازم به ذكر است عربستان و كشورهای غربی بدنبال حاكم كردن چهره هایی مانند عمرو موسی هستند كه همراهی خود را با آنها در گذشته اثبات كرده اند. رژیم صهیونیستی نیز در هنگام انتخاب موسی به ریاست اتحادیه عرب به شدت از این انتخاب استقبال كرد. مخالفان شورای نظامی طرح كردن نام هایی مانند عمرو موسی را به عنوان كسی كه قادر به ارام كردن اوضاع است، نوعی آدرس غلط برای انحراف انقلاب ارزیابی می كنند.

به نظر می رسد كه شورای نظامی مصر از این وضعیت بی ثباتی بیشترین بهره را می برد و به این وسیله به قدرت خود مشروعیت می بخشد و به دنبال به كرسی نشاندن این ذهنیت است كه فقط ارتش می تواند نظم و امنیت و آرامش را در كشور برقرار كند.

روزنامه مصری الیوم در باره كمیته های حقیقت یاب و بی اثر بودن تلاش آنها به دلیل وجود حكومتی سركش در این كشور گزارش مفصلی نوشت. این روزنامه در بخشی از گزارش خود نوشت: یكی از جلوه های بی نظیر اولین سال انقلاب مصر تشكیل كمیته های حیقیقت یاب می باشد. به طوری كه به طور متوسط هر ماه یك كمیته حقیقت یاب در مصر تشكیل می شود و بعد از تشكیل پارلمان مصر این روند رشد فزاینده ای را داشته است.

پارلمان مصر نیز این روند را در پیش گرفته است و نشانه بارز آن تشكیل كمیته حقیقت یاب برای بررسی حقایقی در مورد پرونده شهدا و آسیب دیدگان انقلاب مصر می باشد و اخیرا نیز آن را وادار كرده است تا در مورد حادثه پورسعید تحقیق كند، اما آنچه كه در این زمینه باعث تعجب می باشد، این است كه تا حالا هیچ یك از تحقیقات رسمی كه در مورد این حوادث انجام شده نتیجه ای را دربر نداشته است. به دلیل اینكه در مصر حكومت سركشی وجود دارد كه مانع كامل شدن تحقیقات و به نتیجه رسیدن آنها می شود، زیرا كه این حكومت دستش به خون بی گناهان آغشته شده است و آن حكومت شورای عالی نیروهای مسلح است كه حكومت مصر را در دست دارد. بدون حكومتش جنبه قانونی داشته باشد.

این روزنامه در ادامه نوشت: این تحقیقات باید در مرحله اول به شورای عالی نیرو های مسلح و مسوولیت های سیاسی و جنایی این شورا معطوف شود كه از زمان به دست گرقتن حكومت باعث كشتارها و سركوب های بسیاری در مصر شده است.

همچنین این روزنامه اشاره كرد كه این جنایت در اصل به شكست مفتضحانه شورای عالی نیروهای مسلح در اداره كشور در دوره انتقالی برمی گردد كه علاو بر نداشتن كارشناسان ماهر از زیر بار مسوولیت هایش شانه خالی كرده، با نیروهای مخالف انقلابیون مصر تبانی می كند و در مصر درصدد بحران آفرینی بوده و همیشه درصدد اشاعه فساد و استبداد در مصر است. همچنین باید به نقش این شورا در دوره حكومت حسنی مبارك پرداخته شود و رابطه شورای نظامی با رژیم حسنی مبارك مورد بررسی قرار گیرد.

پژوهش**الف.ی**1732**9123



:: برچسب‌ها: مدل ,
:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
اعتصاب و تظاهرات در یونان در اعتراض به تدابیر جدید ریاضتی

احزاب چپگرا و اتحادیه‌ها می‌گویند تدابیر جدید ریاضتی منجر به شعله ورتر شدن ناآرامی های اجتماعی در یونان می‌شود

هزاران تظاهرکننده در یونان امروز سه شنبه ۷ فوریه در برابر پارلمان این کشور در آتن تجمع کردند.

هدف از این تجمع، مقاومت در برابر تدابیر جدید ریاضتی است که دولت این کشور درصدد اعمال آنهاست.

برخی از تظاهرکنندگان تلاش کردند تا از موانع عبور کرده و وارد ساختمان شوند. آنها با پلیس نیز درگیر شدند.

اعتصاب عمومی در یونان منجر به تعطیلی حمل و نقل عمومی، مدارس و بانک ها شده است.

قرار است رهبران احزاب تشکیل دهنده دولت ائتلافی امروز تحت فشار اتحادیه اروپا، توافق نامه ای برای به اجرا گذاشتن تدابیر ریاضتی جدید امضا کنند.

فشارهای زیادی بر دولت یونان برای کاهش حداقل دستمزد به میزان ۲۵ درصد وارد شده است.

مقامات اروپایی هشدار داده اند که یونان فرصت اندکی برای اعلام موافقت خود با شرایط اعطای کمک مالی به این کشور دارد.

اصلاحات مورد درخواست اتحادیه اروپا، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا پیش از اعطای وام به یونان باید به اجرا در بیاید و این شرط اصلی اعطای کمک های مالی است.

در صورتی که این کمک ها در اختیار یونان قرار نگیرد، این کشور در معرض خطر ورشکستگی قرار خواهد گرفت.

دولت یونان برای بازپرداخت بدهی های خود به بسته جدید کمک مالی خارجی نیاز دارد.

احزاب چپگرای یونان و اتحادیه‌ها با این شرایط مخالف هستند.

آنها می‌گویند که تدابیر جدید ریاضتی منجر به شعله ورتر شدن ناآرامی های اجتماعی در یونان می‌شود.

هدف از اعطای کمک های مالی به یونان برای بهبود اقتصاد این کشور، آرام کردن بازارهای مالی و جلوگیری از سرایت این بحران به سایر کشورهای "بدهکار" اروپایی است.

دلیل اصلی مشکلات یونان "خرج بیش از دخل" در سال های اخیر بوده که باعث بدهی سنگین و فشار فوق العاده بر اقتصاد این کشور شده است.



:: برچسب‌ها: نقاشی های دیواری , اروپا ,
:: بازدید از این مطلب : 348
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 19 بهمن 1390 | نظرات ()