نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، سردار' محمدرضا نقدی ' عصر دوشنبه در نخستین همایش بین المللی تجلیل از طلایه داران عفاف و حجاب با بیان این مطلب به نقش زنان در بیداری اسلامی اشاره كرد و افزود: زنان نیز همانند مردان نقش مؤثری در بیداری اسلامی دارند به طوری كه امروز نتایج آن در گوشه و كنار دنیا در چهره های شكست خورده استكبار مشاهده می شود.

وی اظهار داشت : حضور زنان در این صحنه ها كمتر نشان داده می شود در حالی كه آنها نقش مؤثری در بیداری اسلامی دارند.

نقدی افزود: حضور زنان در نهضت های بیداری اسلامی تنها حضور فیزیكی در صحنه نیست بلكه بیشتر حضور معنوی است و همانند دوران دفاع مقدس ما در پشت صحنه نقش آفرینی می كنند.

وی ادامه داد: نقش آفرینی مادرانی كه در دوران دفاع مقدس فرزندان خود را برای حضور در جبهه ها ترغیب می كردند، یا مادری كه پنج فرزند خود را یكی پس از دیگری به حضور در جبهه ها ترغیب می كرد و یا همسری كه سالهاست جانباز قطع نخاعی از گردن را پرستاری می كند، بی بدیل است.

نقدی اضافه كرد: این جنبه های جهاد دیده نمی شود و در صحنه مشهود نیست اما این نقش بسیار سخت تر از صحنه های مشهود است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: نقش این زنان در نهضت های بیداری اسلامی حتی در بالاترین سطوح الهام بخش است و این مقاومت، صبر و از خود گذشتگی در گوشه و كنار دنیای اسلام بروز و ظهور پیدا كرده است.

وی افزود: امروز كشورهایی مانند بحرین و یمن حضور زنان با پوشش اسلامی در صحنه های انقلاب و بیداری اسلامی آنقدر ملموس است كه باید گفت مردان دوشادوش این زنان نقش آفرینی می كنند.

نقدی گفت: نقش آفرینی زنان بر خلاف تبلیغ سوء كشورها و رسانه های غربی است و هیچگاه با عفاف و حجاب در تضاد نبوده است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: علت اصلی ستیز غرب با حجاب نیز همین است و حقیقت و لازم و ملزوم عفاف و حجاب ، روحیه ظلم ناپذیری، آزادی خواهی و تسلیم نشدن در برابر زور است.

وی گفت: توانایی صبر و استقامت در برابر ناملایمات از دیگر موارد است كه همراه با عفاف و حجاب زنان مسلمان موجب وحشت استكبار و نظام سرمایه داری غرب شده است.

نقدی افزود: غربی ها بر خلاف ادعای دروغشان برای آزادی زن و برابری حقوق آنان با مردان ، خواهان كنار رفتن حجاب و عفاف هستند در حالی كه زدودن حجاب ناشی از وحشتی است كه از آن دارند.

وی گفت: زنی كه عفاف و حجاب و پاكدامنی دارد حتی اگر در خانه فرعون و یا در خانه استبداد باشد وقتی حكم شرعی صادر شود آن را اجرا می كند و با وجود چنین زنانی قراردادهای استعماری قابل اجرا نیست كه همه تجربه امروز مبارزات ، این را نشان می دهد.

در ادامه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت الله مهدوی كنی، آیت الله تسخیری ، سردار نقدی از تندیس حجاب اثر 'ممرو شروینی' رونمایی و از طلایه داران فعال در عرصه عفاف و حجاب در بخش داخلی و بین المللی تجلیل شد.

نخستین همایش عفاف و حجاب عصر دوشنبه با حضور جمعی از میهمانان خارجی در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.

فراهنگ **1355 ** 1574



:: برچسب‌ها: کانادا , برف , مرخصی ,
:: بازدید از این مطلب : 279
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، اگمن باغیش طی سخنانی در زوریخ ادعای نسل كشی ارامنه در سال 1915 میلادی در دوران عثمانی را رد كرده بود.

در پی شكایت گروهی از ارامنه مقیم اروپا به مراجع قضایی سوئیس، اظهارات باغیش به عنوان نقض قانون منع انكار نسل كشی ارامنه در سوئیس تلقی شده و دادستانی زوریخ علیه اظهارات وی تحقیقاتی را آغاز كرده است.

دولت تركیه در واكنش تند به اقدام سوئیس، سفیر آن كشور در آنكارا را به وزارت امور خارجه احضار و ضمن غیر قابل قبول توصیف كردن این اقدام، خواستار توضیح دولت سوئیس در این زمینه شده است.

موضوع رد نسل كشی ارامنه توسط دولت تركیه در مقابل اقدامات گسترده كشورهای غربی، به صورت چالشی جدی در سیاست خارجی تركیه درآمده است.

به تازگی نیز تصویب لایحه ای در مجالس نمایندگان و سنای فرانسه در اعمال مجازات نقدی و زندان انكار كنندگان نسل كشی ارامنه، موجب بروز تنش جدی در روابط آنكارا - پاریس شد.

خاورم/2011**230** 1506



:: برچسب‌ها: تابستان , کالیفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
باراک اوباما

اوباما گفت هدف آمریکا این است که مناقشه هسته ای از راه های دیپلماتیک حل شود

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در یک گفتگوی تلویزیونی گفت که اسرائیل هنوز تصمیم نگرفته که درباره "نگرانی‌ها از برنامه اتمی ایران" چگونه واکنش نشان دهد.

آقای اوباما همچنین گفت که به گمان او ایران "قصد و توان" حمله به خاک آمریکا را ندارد.

خبرنگار شبکه ان بی سی آمریکا که با آقای اوباما گفتگو می کرد به طور مشخص از او پرسید که آیا اسرائیل برنامه ای برای حمله به ایران دارد یا نه. جواب آقای اوباما این بود: "فکر نمی کنم که اسرائیل هنوز تصمیم گرفته باشد که چه باید بکند."

آقای اوباما در این مصاحبه از پاسخ دادن به این سوال طفره رفت که اگر اسرائیل بخواهد به ایران حمله کند، آیا پیش از آن به آمریکا اطلاع می دهد یا نه. رییس جمهور آمریکا در عوض به گفتن این جمله بسنده کرد که اولویت او "امنیت آمریکا و اسرائیل است."

او گفت که اسرائیل نیز مانند آمریکا معتقد است که ایران باید "از برنامه ساخت سلاح های هسته ای خود دست بردارد."

در این گفتگو، آقای اوباما گفت که ایران "فشار" را بر خود احساس می کند، اما هنوز "گامی دیپلماتیک برنداشته که نشان دهد این کشور به دنبال دستیابی به انرژی هسته ای صلح آمیز است و نه دست یابی به سلاح هسته ای."

کشورهای غربی می گویند که ایران به دنبال ساخت سلاح هسته ای است. اما ایرانی ها همواره این ادعا را رد کرده اند و می گویند که به دنبال دست یابی به انرژی هسته ای برای مصارف غیرنظامی هستند.

، رهبر ایران نیز در سخنرانی روز جمعه خود به صراحت گفت که ایران از برنامه هسته ای خود دست بر نمی دارد.

'راه های دیپلماتیک'

آقای اوباما در این گفتگو نیز مانند دفعات پیش که درباره ایران اظهار نظر می کرد گفت که "هدف" آمریکا این است که مناقشه بر سر برنامه هسته ای ایران "از روش های دیپلماتیک حل شود."

آیت‌الله خامنه‌ای

"تهدید به جنگ به ضرر آمریکا است"

او سپس مجددا بر این نکته تاکید کرد که "همه گزینه ها روی میز است." اشاره رییس جمهور آمریکا به این نکته بود که احتمال حمله نظامی به ایران نیز وجود دارد.

پیش از این، یکی از ستون نویسان از قول لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا، نوشته بود که احتمال حمله اسرائیل به ایران در بهار آینده وجود دارد.

مقام های اسرائیلی‌ نیز دز موضع گیری هایی در این رابطه گفته بودند که توانایی حمله به تمام مراکز هسته ای ایران را دارند.

البته این ادعاها و تهدیدها از جانب مقام های ایران بی پاسخ نمانده است.

آیت الله خامنه ای در نماز جمعه هفته پیش تهران گفت: "تهدید به جنگ به ضرر آمریکا است و خود جنگ، ده برابر آن برای این کشور ضرر دارد."

، وزیر خارجه ایران هم روز یکشنبه تاکید کرد که کشورش برای "هرگونه رویارویی احتمالی" آماده می شود.

منطقه نفت‌خیز

باراک اوباما در گفتگوی خود با شبکه ان بی سی، همچنین گفت که او نمی خواهد شاهد جنگ های بیشتری در منطقه نفت‌خیز خلیج فارس باشد. نکته ای که او در توضیحش گفت: "هر گونه تحرک نظامی دیگری در خلیج فارس مخرب است و تاثیر زیادی بر ما [آمریکا] می گذارد."

آقای اوباما از جمله به قیمت نفت اشاره کرد.

او در همین بخش از مصاحبه خود اشاره ای نیز به نیروهای آمریکایی در افغانستان کرد و گفت که این نیروها در کشوری هستند که با ایران مرز مشترک دارد.

با این حال باراک اوباما گفت که کشورش ترجیح می دهد مسئله از طریق راه‌حل‌های دیپلماتیک حل شود.

او تاکید کرد که آمریکا هر کاری می کند تا از دسترسی ایران به سلاح های هسته ای جلوگیری کند.



:: برچسب‌ها: روز تعطیل , آبی ,
:: بازدید از این مطلب : 280
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرگزاری رویترز از مسكو، پوتین در صفحه اول روزنامه 'كامرسانت' نوشت: جامعه امروز ما با دهه اول قرن بیستم بسیار متفاوت است؛ افراد بسیاری ثروتمندتر و

تحصیلكرده تر شده اند. جامعه مدنی روسیه بالغ تر، فعال تر و مسئولیت پذیرتر شده است و ما باید ساز و كارهای دموكراسی را بازبینی كنیم.

وی افزود، با وجود این، دموكراسی واقعی یكباره ساخته نمی شود و نمی توان آن را از الگویی بیرونی تقلید كرد.

وی همچنین با اشاره به اوضاع روسیه در دهه 1990 در مورد اصلاحات سریع هشدار داد و نوشت: آنچه تحت لوای دموكراسی به دست آوردیم، دولتی جدید نبود؛ بلكه درگیری پنهان مردم و نیمه فئودال ها بود.

مردم همواره تصور می كنند كه اعلام انواع جدید آزادی و حقوق جهانی انتخابات به تنهایی قدرتی معجزه آسا برای تغییر مسیر زندگی به آنها می دهد. اما در این شرایط آنها نه به دموكراسی؛ بلكه به روند ادامه وقایع وابسته اند.

مترجمام**9157** 1506



:: برچسب‌ها: زرد , پرنده ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا از كمیته ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد مركزی دهه فجر انقلاب اسلامی، نخستین همایش 'جهاد اقتصادی و مدیریت'، به عنوان یكی از مهمترین برنامه های دهه فجر و در روز 18 بهمن ماه كه روز 'انقلاب اسلامی، جوانان، خودباوری و نهضت علمی' نامگذاری شده است، برگزار می شود.

این همایش به منظور ارائه الگوی مدیریت بومی بر اساس نظرات كارشناسان ومحققان در ایام فرخنده دهه فجر برگزار می شود.

در این همایش دو روزه كه در سالن الغدیر دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار می شود، استادان دانشگاه ها، صاحبنظران و اندیشمندان كشور شركت خواهند كرد.

اجتمام**9134 **1572



:: برچسب‌ها: اروپا , پاییز ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، 'ناتالیا تیماكووا' سخنگوی رییس جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران گفت: این گفت و گوی تلفنی در برنامه كاری 'دمیتری مدودیف' قرار ندارد.

ساركوزی امروز در كنفرانس خبری مشترك با 'آنگلا مركل' صدراعظم آلمان در كاخ الیزه گفت كه در نیمه دوم روز با مدودیف تماس می گیرد و درباره مساله سوریه با وی گفت و گو می كند.

وی افزود: در این گفت و گوی تلفنی موضع مشترك فرانسه و آلمان را بیان خواهم كرد.

مساله سوریه باعث ایجاد دودستگی در شورای امنیت شده است و روسیه و چین كه مخالف مواضع مداخله جویانه كشورهای غربی درباره سوریه هستند هفته گذشته قطعنامه غربی - عربی در باره این كشور را وتو كردند.

اروپام/2242**518 ** 1574



:: برچسب‌ها: اتومبیل , اقیانوس , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

در یکی از مهمترین بازی‌های باقیمانده از هفته ۲۴ لیگ برتر انگلستان، دو تیم چلسی و منچستریونایتد با هم دیدار کردند که این بازی با نتیجه تساوی۳-۳ به پایان رسید.

این دیدارگرچه در تحکیم موقعیت دو تیم در جدول مهم بود اما نتیجه آن به تغییری در وضعیت رده‌بندی و جایگاه این دوتیم نمی انجامید.

نیمه نخست این بازی که در لندن و در ورزشگاه خانگی تیم چلسی انجام شد، با گل خودی جاناتان ایونز (دقیقه ۳۶) یک صفر به سود تیم میزبان خاتمه یافت.

در نیمه دوم نیز که یونایتد در صدد جبران گل خورده بود، ابتدا چلسی بود که از فرصت های به دست آمده به خوبی استفاده کرد و با گل‌های خوان ماتا (دقیقه ۴۶) و دیوید لوئیز(دقیقه ۵۰) نتیجه را ۳-۰ به سود خود پیش انداخت.

اما در ادامه، حملات منچستریونایتد نیز بی‌ثمر نماند و این تیم در دقایق ۵۸ و ۶۹ صاحب دو ضربه پنالتی شد که وین رونی هر دو را گل کرد.

با کمتر شدن اختلاف، فشار یونایتد هم افزایش یافت تا اینکه در دقیقه ۸۴ خاویر هرناندز، بازیکن مکزیکی این تیم، گل سوم را زد و بازی را به مساوی کشاند.

در نهایت این بازی با وجود افت و خیزهای فراوان با همین نتیجه به پایان رسید.

در حال حاضر، منچستریونایتد با ۵۵ امتیاز، دو امتیاز کمتر از منچسترسیتی، در رده دوم، و چلسی با ۴۳ امتیاز در رده چهارم قرار دارند.

در دیگر دیدار انجام شده امروز نیز تیم نیوکاسل موفق شد در زمین خود استون ویلا را ۲-۱ شکست داده و با ۴۲ امتیاز و بالاتر از آرسنال به رده پنجم صعود کند.

استون ویلا هم ۲۸ امتیازی باقی ماند و در رده سیزدهم جای گرفت.

در آخرین دیدار از هفته بیست و چهارم لیگ برتر، فردا از ساعت ۲۰ به وقت لندن، لیورپول و تاتنهام، تیم های هفتم و سوم رده‌بندی، در انفیلد دیدار خواهند کرد.

در همین چارچوب، دیروز نیز هفت دیدار برگزار شد، که در مهمترین ‌آنها، منچسترسیتی صدر نشین ۰-۳ فولام را شکست داد و آرسنال با نتیجه ۱-۷ بلکبرن را در هم شکست.



:: برچسب‌ها: استرالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 238
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، 'عباس معمارنژاد' عصردوشنبه در نشستی با مسئولان و سرمایه گذاران در منطقه ویژه سلفچگان استان قم افزود: هزینه های استفاده از شبكه ریلی دارای صرفه اقتصادی نیست و باید برای كاهش هزینه های آن و توسعه و استفاده بیشتر از آن برنامه ریزی شود.

وی ادامه داد: ایجاد و راه اندازی خط راه آهن در این منطقه می تواند گام موثری در توسعه و شكوفایی بیشتر این منطقه اقتصادی باشد.

معمارنژاد اضافه كرد: قواعد ایجاد مناطق ویژه و آزاد در كشور چندان مطابق با دیگر كشورهای جهان نیست ولی دولت درصدد تامین سطح بیشتری از زیرساخت های لازم این مناطق در جهت رشد اقتصادی جامعه است.

وی همچنین به ضرورت ایجاد پنجره واحد تجاری درمناطق آزاد و ویژه اشاره كرد و گفت: باید بستر الكترونیكی شدن این واحدها فراهم شود.

در پایان این نشست سرمایه گذاران و صاحبان صنایع در این منطقه به ارایه مشكلات و تنگناهای خود در امر تولید، صادرات و واردات پرداختند.

/7402/ 380/



:: برچسب‌ها: پارک ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

اسکی در سالهای اخیر در میان ساکنان محلی این ولایت هم طرفداران زیادی پیدا کرده است

مقامهای محلی در ولایت مرکزی بامیان گفته‌اند که برفباری سنگین در این ولایت باعث گرم شدن بازار ورزش اسکی و هتلداری شده است.

عباس خاوری، مسئول بخش گردشگری در اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان به بی بی سی گفته که این ولایت زمستان امسال شاهد حضور شمار زیادی از اسکی بازان داخلی و خارجی بوده است.

بامیان از مناطق کوهستانی و برفگیر مناطق مرکزی افغانستان است و در عین حال به دلیل داشتن محلات تاریخی، برای گردشگران منطقه محبوبی است.

دو پیکره بزرگ بودا هم در همین ولایت قرار داشتند که گروه طالبان آنها را در زمستان سال ۲۰۰۱ علی رغم مخالفتهای گسترده جهانی منفجر کردند.

آقای خاوری گفت که در حومه شهر بامیان مناطقی تا ارتفاع بیش از پنج هزار متر وجود دارد که برای بازی اسکی بسیار مناسب است.

در سالهای اخیر برخی از متخصصان ورزش اسکی در تلاش بوده اند که نقشه محلات مناسب برای این ورزش را در بامیان بکشند.

مسئول بخش گردشگری اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان افزود که اداره های محلی به کمک شماری از نهادهای بین المللی زمینه پذیرایی از گردشگران و علاقمندان ورزشهای زمستانی را فراهم کرده‌اند.

او افزود: "از سه سال به این طرف بنیاد آغا خان به همکاری دفتر اکوتوریسم و اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان فرصتهای خوبی ایجاد کرده است. در مناطقی که ورزشکاران می توانند اسکی بازی کند، مهمانخانه هایی ساخته شده که اسکی بازان می توانند از آنها در ارتفاعات بالا استفاده کنند."

آقای خاوری همچنین گفت که بخش خصوصی و نهادهای دولتی و سازمان های بین المللی مستقر در بامیان در سالهای اخیر برای توسعه صنعت گردشگری در این ولایت کارهای زیادی انجام داده‌اند.

به گفته او، ورود شمار زیادی از اسکی بازان به بامیان در زمستان جاری، باعث ایجاد فرصتهای شغلی زیادی شده و به میزان درآمد دولت و بخش خصوصی در بامیان نیز افزوده شده است، هر چند او آمار مشخصی در این زمینه ارائه نکرد.

بامیان از وضعیت امنیتی خوبی برخوردار است و این موضوع هم بر گرم شدن بازار ورزش اسکی و صنعت گردشگری در فصل سرد زمستان در این ولایت کمک کرده است.

سال گذشته شماری از دختران بامیان با راه اندازی مسابقات اسکی در این ولایت تلاش کردند که زمینه های جذب گردشگران به این ولایت را بیشتر سازند.



:: برچسب‌ها: مکزیک , دریا ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

چارلز دیکنز حدود ده سال پیش از مرگ

این روزها در آستانه دویستمین سالروز تولد چارلز دیکنز، در رسانه‌های انگلیسی زبان از تلویزیون گرفته تا روزنامه‌ها و مجلات کمتر روزی است که نام دیکنز برده نشود؛ از سوی دیگر روز به روز بر تعداد تحقیقاتی با محور آثار دیکنز، افزوده می‌شود؛ آثاری که اعضای اکادمی را از شاخه‌ها و رشته‌های مختلف به خود جذب کرده اند- از روانشناسی، تاریخ‌نگاری جدید و فمینیسم گرفته تا پساساختارگرایی، و اینها علاوه بر مطالعات سنتی تاریخ‌نگاری است.

اما ویژگی ژورنالیستی و مستندنگارانه آثار دیکنز یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که او را بدل به یکی از مهم‌ترین نویسندگان عصر ویکتوریایی کرده است.

کار دیکنز به عنوان روزنامه‌نگاری که هم در خیابان و هم در دادگاه به تهیه گزارش می‌پرداخت و مدتی هم خبرنگار پارلمان انگلستان بود، بر سبک منحصربه‌فردش تاثیر زیادی گذاشت و سبب شد تا ذهن او به شیوه‌ای تربیت شود که بتواند هم به خوبی جزئیات را ببیند و هم به خوبی حرف‌ها و سخنرانی‌ها را بشنود.

دیکنز سفرنامه‌نویس

تصویر صفحه نخست کتاب سفرنامه آمریکا با امضای دیکنز

نوشته‌های دیکنز را نباید تنها به نوشته‌های مطبوعاتی او و داستان‌هایش تقلیل داد؛ سفرنامه‌های دیکنز نیز یکی از جذاب‌ترین نوشته‌ها در نوع خود هستند.

نخستین تجربه کاری دیکنز به عنوان روزنامه‌نگاری که در خیابان‌های لندن می‌چرخید و مردم را مشاهده می‌کرد تا درباره‌شان و زندگی در لندن بنویسد، بی‌شک تاثیر بسزایی بر نحوه نگارش سفرنامه‌هایش داشته است.

در عصر ویکتوریایی بر خلاف امروز، کارکرد بیشتر سفرنامه‌ها تنها سرگرم کردن مخاطب یا ایجاد فضایی برای بلندپروازی‌های ذهنی نویسنده‌اش نبود، بلکه توصیف و توضیح جهانی ناشناخته و فرستادن مخاطبانی که توان چندانی برای سفر به دوردست‌ها نداشتند به این جهان بود.

سفرنامه‌های دیکنز به آمریکا، ایتالیا و فرانسه که همگی به میانه قرن نوزدهم باز می‌گردد، برخلاف سایر اسلاف‌شان زبانی گرم و طناز دارند و سرشار از دیالوگ هایی بین مسافر و بومیان شهرهای مختلف هستند.

سفرنامه‌های دیکنز به گونه‌ای نوشته نشده که گویی او به سفر رفته و حالا مشاهداتش را برای انگلیسی‌های متمدن گزارش می‌دهد، بلکه به گونه‌ای هستند که تقلاهای شخص دیکنز و مردمانی را که در سفرش ملاقات می‌کند برای ادامه حیات و پیدا کردن جای و راه خود در جهان نشان می‌دهد.

نمونه‌ای از این طنازی دیکنز را در سفرنامه‌اش به آمریکا بخوانید:

«در کشتی ماه زوج مشکوکی بودند که شباهت بسیاری به فراری‌ها داشتند، و مردی که همراه زن بود با خودش بیشتر از رابینسون کرزوئه اسلحه داشت.»

یا

«به یاد می‌آورم که از خوک بریان و آبجوی ایل برای درمان دریازدگی استفاده می‌کرد، و روز پس از روز در رخت‌خواب دراز می‌کشید و از این داروها می‌خورد و می‌نوشید. باید اضافه کنم که، البته اگر کنجکاو هستید، این داروها هیچ‌وقت موفق به درمان بیماری نشدند.»

در سفرنامه‌های دیکنز، مردم از خود سفر مهم‌ترند، پویایی روابط انسانی برای نویسنده‌ای که می‌گوید «انسان هر چه بیشتر انسان را بشناسد، اخوت بیشتری بین‌شان برقرار خواهد شد» بیش از هر جا در سفرنامه‌هایش خود را نشان می‌دهد.

علاقه دیکنز به داستان‌های پریان که پرستارش، در کودکی، پیش از خواب برایش تعریف می‌کرد از یک سو و سال‌های سال کار به عنوان روزنامه‌نگار و تلاشش برای "شرح‌ماوقع" از سوی دیگر تاثیری بی‌نظیر در آثار دیکنز گذاشته است. وجدان بیدار او و علاقه‌اش به پیگیری وضعیت فقرا ـ دیکنز خود از خانواده‌ای مرفه بود اما در نوجوانی و با بدهکاری و سپس زندانی شدن پدرش مجبور به کار در محیطی سخت شد ـ و آشنائی‌اش با سازوکار پارلمان و عملکرد نهاد قدرت نیز تاثیر به سزایی در مقالات تالیفی او در جراید آن زمان در انگلستان داشت.

دو ویژگی در مقالات دیکنز بارز است: اول آنکه سبک مقالات و استفاده او از تکنیک‌های آزاد غیرمستقیم و جریان سیال ذهن، نویددهنده مدرنیسم نوشتاری است و دوم تعهد مداوم به درک سیاست است، سیاست نه همچون ابزار تئوری محض یا نتیجه اتفاقی تاریخی، بلکه سیاست به این معنا که چگونه جوامع بشری گرفتار در یک وضعیت دشوار رفتار می‌کنند.

نوشته‌های دیکنز در جراید و داستان‌ها و رمان‌هایش کلیتی هستند که به سختی قابل تفکیک‌اند و به شدت بر هم تاثیر گذاشته‌اند.

روزنامه‌نگاری: شغل پرزحمت و بی‌اجر

دیکنز در نوامبر ۱۸۳۶ از شغلش به عنوان خبرنگار روزنامه "مورنینگ کرونیکل" استعفا داد و در توضیح استعفایش نوشت که یکی از "پرزحمت‌ترین و بی‌اجر و مزدترین مشاغل" را ترک می‌کند. دیکنز پیش از این استعفا مجموعه "طرح هایی از BOZ" را چاپ کرده بود که بسیار موفق بود. (این مجموعه نوشته‌هایی کوتاهی درباره زندگی در لندن و خیابا‌ن‌ها و ساکنانش بود و طراحی‌هایی آن‌ها را همراهی می‌کرد.)

این مجموعه تا حدودی او را به نویسنده‌ای سرشناس تبدیل کرده بود، به همین علت به نظر می‌رسد که دیکنز دریافته بود آینده‌اش به عنوان داستان‌نویس روشن‌تر است تا آن که بخواهد به کار روزنامه‌نگاری ادامه دهد.

با این همه روزنامه‌نگاری و چاپ داستان هایش به صورت سریالی در جراید تا آخر عمر با او باقی ماند و سی سال پس از استعفا، در جمع انبوه روزنامه‌نگاران آمریکایی در شهر نیویورک سخنرانی کرد و از خاطره عزیز دوران روزنامه‌نگاری‌اش گفت و از علاقه بسیارش به "اخوت بین روزنامه‌نگاران" گفت و گفت که که هرگز آن را ترک نکرده است.

تندنویسی در سال های اولیه

چارلز دیکنز شانزده ساله بود که کتاب معروف توماس گرنی با نام «تندنویسی» را خرید و شروع به خواندن کرد، کتابی برای آموزش نت‌برداری سریع و دقیق، و همین او را آماده کرد تا به عنوان خبرنگار پارلمانی مشغول به کار شود.

دیکنز پیش از آغاز کارش در پارلمان، تحت آموزش دائی روزنامه‌نگارش، جان هنری بارو، اصول نگارش و سجاوندی را یاد گرفت و توانست به صورت حق‌التحریر به عنوان خبرنگار دادگاه‌های قضایی لندن مشغول به کار شود، اما اندکی بعد دائی‌اش به چاپ مجله آینه لندن (Mirror of London) پرداخت که متن غیر رسمی مناظرات پارلمان را چاپ می‌کرد و از دیکنز خواست تا برایش کار کند؛ کاری طاقت‌فرسا و پر استرس که دیکنز توانست به بهترین شکل از عهده‌اش بربیاید.

در این دوران دیکنز دقیق‌ترین و سریع‌ترین نت‌بردار مناظرات بود و در پارلمان آن سال‌ها نیز مناظرات مهم بسیاری در جریان بود: آینده کمپانی ایست ایندیا، کاهش مالیات روزنامه‌ها، بحث در باب لایحه قانون فقرا که بعدتر تصویب شد و تمامی اینها سبب شد تا افکار و ذهنیات دیکنز درباره سیاستمداران انگلیسی، سازوکار پارلمان و اصلاحات اجتماعی شکل بگیرد.

در فصل تعطیلات پارلمان، دیکنز برای گذران امور خود به شکل حق‌التحریر کار می‌کرد که یکی از آن‌ها نوشتن متن برای بخش «طراحی‌های خیابان» در روزنامه مورنینگ کرونیکل بود. کاری که در نهایت منجر به چاپ مجموعه "طرح هایی از BOZ" شد و برای دیکنز اعتبار بسیاری به همراه آورد.

سال‌های ۱۸۳۱ تا ۱۸۳۶ عمده فعالیت‌های دیکنز به خبرنگاری و نوشتن متن برای طرح‌هایی از خیابان‌های لندن سپری شد و در نهایت با استعفای او دوران کاری‌اش وارد مرحله تازه‌ای شد: دوران مقالات اجتماعی و زمانی که او از خبرنگار به روزنامه‌نگار بدل شد.

بخشی از سرمقاله نخستین شماره "هاوس‌هولد وردز"

"امید داریم که در کاشانه احساسات خواننده‌هایمان زندگی کنیم و در کاشانه افکارشان بر تعداد شماره‌های مجله‌مان افزوده شود. امید داریم که همقطار باشیم و رفیق هزار نفر، از هر دو جنس، از هر سن و هر وضعیتی، کسانی که شاید ما هرگز چهره‌شان را ندیده‌ایم. درپی آنیم که از جهان پر جنب و جوش اطراف‌مان به خانه‌های بی‌شمار، دانشی از شگفتی‌های اجتماعی، خیر و شر ببریم، دانشی که قرار نیست سبب شود تا در خود فرو رویم، به پیشرفت نوع بشر ناامید شویم و قدر زندگی در زمانه‌ای خوش را ندانیم."

در این دوران (بین سال‌های ۱۸۳۷ تا ۱۸۴۹) دیکنز مقالات طولانی و متعددی درباره پیشنهاداتش برای تغییر وضع عمومی فقرای لندن نوشت و سردبیری ماهنامه جنگ بنتلی و هفته نامه مستر هامفریز کلاک (Master Humphrey's Clock) را بر عهده گرفت که در نهایت در اولی به علت اختلاف با ناشر و در دومی به دلیل شکست تجاری از ادامه همکاری سرباز زد.

دیکنز معتقد بود "آنچه سردبیران روزنامه‌ها انکار می‌کنند دقیقا همان چیزی است که مردم را جذب می‌کند" و تصمیم گرفت وسیله‌ای یابد تا با آن "دانش اجتماعی‌اش را عملی کند."

همین شور و هیجان سبب شد تا در سال ۱۸۴۶ سردبیری روزنامه "دیلی نیوز" را برعهده بگیرد و در نخستین نسخه که در تاریخ ۲۱ ژانویه ۱۸۴۶ منتشر شد نوشت: "قواعدی که بر این روزنامه حاکم است، قاعده پیشرفت و بهینه‌سازی است؛ پیشرفت در آموزش، حقوق مدنی، آزادی دینی و حقوق شهروندی برابر."

دیلی نیوز موفقیت تجاری چندانی کسب نکرد و مدتی بعد دیکنز از سردبیری استعفا داد.

دیکنز در آن زمان یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نویسندگان در بریتانیا شده بود، با این همه میلش برای تغییرات اجتماعی پایان‌ناپذیر بود و مدام به دنبال وسیله‌ای بود تا بتواند ایده‌هاش درباب اصلاحات اجتماعی را با خواننده درمیان بگذارد، همین میل سیری‌ناپذیر سبب شد تا در سومین مرحله از دوران همکاری‌اش با جراید، به تاسیس نشریه بپردازد.

فروش ۴۰ هزار نسخه در هفته

بین سال‌های ۱۸۵۰تا ۱۸۵۹ یکی از درخشان‌ترین مجلات تحت سردبیری و بنیان‌گذاری مشترک دیکنز منتشر شد که «هاوس‌هولد وردز» نام داشت، هفته‌نامه‌ای که عمدتا به چاپ مقالات سیاسی، تاریخی و اجتماعی می‌پرداخت و برای جذب مخاطب بیشتر تعدادی از صفحاتش را نیز به داستان‌های کوتاه و طنز اختصاص داده بود.

با بالاتر رفتن تیراژ هفته‌نامه‌اش، دیکنز تصمیم گرفت به چاپ سریالی رمان‌های اجتماعی بپردازد و در سال ۱۸۵۴ شروع به چاپ یکی از رمان‌های خودش، «روزگار سخت»، کرد و مدتی بعد داستان‌های سریالی‌اش را با چاپ رمان "شمال و جنوب" نوشته الیزابت گسکل ادامه داد.

مجله "هاوس‌هولد وردز" را شاید بتوان مهم‌ترین دستاورد دیکنز روزنامه‌نگار دانست. اگر تیراژ این مجله (۴۰ هزار نسخه در هفته) را با باقی هفته‌نامه‌های یک پنی قیاس کنیم (۳۰۰ هزار نسخه در هفته) تیراژ این هفته نامه بسیار پایین است، اما نکته این جاست که "هاوس‌هولد" برای مخاطبی چاپ می‌شد که از طبقات بالاتر اجتماعی بود.

بخشی از یادداشت دیکنز در سوگ خالق 'ونیتی فیر'

دیکنز به صورت هفتگی و به مناسبت‌های مختلف، از مرگ نویسندگان و دوستان گرفته تا تصویب لوایح پارلمان، مقاله می‌نوشت. متن زیر بخشی از مقاله‌ایست که او برای مرگ رمان‌نویس معروف انگلیسی ویلیام ام. تکری (خالق رمان «Vanity Fair») نوشته است:

«او آرام و آسوده و به ظاهر خواب در روز ۲۴ دسامبر ۱۸۶۳ روی تخت‌خوابش دراز کشیده بود. تنها ۵۳ سال داشت، آنقدر جوان بود که مادرش در نخستین خوابش برایش دعا خواند و در آخرین خوابش نیز. ۲۰ سال پیش پس از اسیر شدن در طوفانی سهمگین نوشته بود: «… طوفان بی‌خطر از بین رفت و همین که خورشید ظاهر شد و انوارش بر دریا موجی از طلا ساخت، ابتدای روز بود و من فکر کردم حالا دخترهای کوچکم بیدار می‌شوند و لبخند می‌زنند و در خانه برایم دعا می‌خوانند.» حالا آن دخترها بزرگ شده‌اند و زنانی شده‌اند تا در روز عزا پدر را بی‌جان بر تخت ببینند… در یک روز روشن زمستانی، او در قبرش در کنسال گرین آرام گرفت، جایی که باید با خاک درمی‌آمیخت و تکه‌های میرای تنش را به آن بازمی‌گرداند… سرهای هنرمندان و هم‌کاران بزرگ و نامدارش در گرداگرد گور او به تغظیم درآمده بود."

اگر امروز به مجله نگاه کنیم شاید ویژگی منحصربه‌فردی در آن نیابیم، ۲۴ صفحه کاغذ کاهی ارزان و مطالبی که در شش تا ده بخش مجزا از شعر و مقاله گرفته تا داستان‌های دنباله‌دار و داستان‌های کوتاه در دو ستون کنار هم به خواننده ارائه می‌شدند و کل حجم‌شان بیش از ۲۲ هزار کلمه نبود.

اما آنچه این مجله را منحصر به فرد می‌کند ترکیب جالبی است که دیکنز برای آن در نظر گرفته بود: از یک سو کیفیت کاغذ و سایز و صفحه‌بندی آن طبقه متوسط و کارگر را به خرید تشویق می‌کرد و از سوی دیگر چاپ هر چه کمتر تبلیغات و طرح و نقاشی، قیمت گران‌تر از حد معمول و چاپ مجدد چهار شماره هفتگی در انتهای هر ماه با جلد زیبا و در نهایت کیفیت محتوای مطالب، مخاطبان "از خود متشکر» را نیز جذب خود می‌کرد.

"هاوس‌هولد وردز" پس از ۱۵ شماره به فروش مناسب و سوددهی رسید و دیکنز توانست پاداش‌های چشمگیری بابت آن دریافت کند (هزار و صد پوند در سال سوم چاپ)، مبالغی که دیکنز از انتشار این مجله و بعدتر از هفته نامه آل د یر راند (All the Year Around) به دست آورد، از مجموع درآمدهای ناشی از چاپ داستان‌های دنباله‌دارش در مجلات و باز چاپ مجزای آن‌ها به صورت کتاب بسیار بیشتر بود.

با این همه موفقیت‌های "هاوس‌هولد وردز" تحت تاثیر جدایی دیکنز از همسرش قرار گرفت. در سال ۱۸۵۸ دیکنز تصمیم گرفت به ازدواج ۲۳ ساله‌اش با کاترین دیکنز (مادر ده فرزند دیکنز) خاتمه دهد، اما ناشرانش، آقایان برادربری و ایوانز (صاحب انتشارات معروفی با همین عنوان)، با این جدایی موافق نبودند و طرف همسر دیکنز را گرفتند، چندی بعد دیکنز مقاله‌ای نوشت و در آن به شرح مشکلات خود با همسرش پرداخت و آن را در هفته‌نامه‌اش منتشر کرد و از برادربری و ایوانز خواست تا آن را در دیگر هفته‌نامه طنزشان با نام «پانچ» منتشر کنند. آنها این مقاله را مغایر با فضای طنز مجله‌شان خوانند و آن را منتشر نکردند و همین منشا اختلافات بسیاری شد که در نهایت به جدایی دیکنز از آن‌ها و راه‌اندازی و چاپ مجله "آل د یر راند" منجر شد که دیکنز تا آخرین روزهای حیات خود سردبیر آن باقی ماند و بسیاری از رمان‌های موفق او نظیر "آروزهای بزرگ" و "داستان دو شهر" نیز در این مجله به شکل سریالی منتشر شدند.



:: برچسب‌ها: کودک , پرندگان ,
:: بازدید از این مطلب : 256
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 17 بهمن 1390 | نظرات ()